YOUR GAME ? N?r tennis bliver en livsstil

23. marts 2008

Danmarks bedste og største tennismagasin bliver lavet og administreret inde på Hyskensstræde i København. For dem der ikke ved hvor Hyskensstræde er er det en sidegade til Strøget. Inde i et baglokale bliver bladet skrevet og samlet, der bliver solgt annoncer til bladet. Mails flyver afsted i cyperspace for at gøre opmærksom dette spændende livsstilmagasin om tennis. Bo Mortensen og Martin Berton står bag dette initiativ. Er det mon for pengenes skyld? Når man lader en bemærkning falde om penge til de to sympatiske herrer, ja så ligner de vittighedstegningen, hvor man spørger på en arbejdsplads om de får løn der. Okay de skraldgriner ikke, men et bredt smil kan ikke undgås. Nej, det er andre ting der driver dem. Ingen tvivl om det. De lever ikke af YOUR GAME, begge har arbejde ved siden af. Så selv om bladet går bedre og bedre, så spinder de ikke guld på det. Man er selvfølgelig nysgerrig efter at høre deres tanker og visioner om dansk tennis. 26/1 2006 fik jeg chancen for at høre Bo og Martin om det. På sin vis er det meget specielt at sidde i de ydmyge omgivelser og høre store visionære tanker. Jeg kunne ikke lade være at tænke på en gang der var nogle der havde fået lokket mig til at høre jazz nede på et værtshus i Århus. Anledningen var at et stort amerikansk navn kom, et af de allerstørste faktisk, og det var et gammelt slidt værtshus og alt hvad man overhovedet kunne sidde på var hevet frem. Foran mig sad en ca. 50-årig mand (han lignede en filosofiprofessor fra Århus universitet. Halvlangt tjavset hår, hornbriller, med en ludende holdning, jakke, skovmandskjorte og fløjlsbukser) på en kontorstol hvor ryggen var gået af. Han sad med lukkede øjne og vuggede til verdensklassejazzen. Verdenklasse i ydmyge omgivelser. Jeg havde lidt den samme fornemmelse da jeg sad i baglokalet på Hyskensstræde og lyttede til store visionære tanker om dansk tennis. For mig var det stort. Her følger så det noget uorganiserede interview med de to. Vi havde så meget at sige hele tiden at det bestemt ikke blev særlig strømlinet.

Hvordan startede YOUR GAME?

Bo: Egentlig startede det jo slet ikke med YOUR GAME. Martin og jeg mødtes da vi begge studerede til markedsøkonom. Her lavede vi en forretningsplan for et træningskoncept, der hed CISA-Sport (Copenhagen international sports academy). Ideén var at tilbyde tennistræning til klubber som ikke selv ville administrere det. Men ville bruge tiden på andre ting. Og så behøvede de kun at bestille den træning de havde brug for. Så ville vi lave et enkelt magasin for at markedsføre den idé, så oprindelig var YOUR GAME blot tiltænkt at skulle udkomme en gang.

Martin: Vi havde sat os for at det i hvert fald ikke skulle give underskud, selv om vi ville dele magasinet gratis ud. Så vi måtte ud at sælge reklamer til bladet. Og vi fik da også annoncører til bladet, så vi fik muligheden for at YOUR GAME i realiteten blev gratis.

Nu er det så Danmarks største tennismagasin med et oplag på 3000, hvordan er I nået dertil?

Martin: Jamen der blev leget med idéen om at magasinet skulle udkomme fast. I 2005 udkom YOUR GAME så fire gange og i år skal det så udkomme 6 gange. Selvom vi ikke tjener penge på det, så bliver økonomien i det dog bedre og bedre. Der er lavet aftaler med annoncører, så bladet er sikret nogle år frem. Det er vi meget glade for. I dag er det sådan at man kan abonnere på bladet mod at betale portoen. De 6 numre i år koster eksempelvis 149.- kr leveret til ens bopæl. Klubber kan bestille 40 eksemplarer til 75.- kr.

Bo: Efter det første magasin dukkede idéen med at samle dansk tennis med et magasin op. Det første magasin var ikke særlig flot og der var en del fejl i. Men siden blev det hele mere og mere seriøst. Vi lærte hele tiden og det betød f.eks at vi fik et firma til at sælge annoncerne for os. Fordi det vi ville koncentrere os om, var at skrive om dansk tennis. Skrive på en sådan måde at vi måske kan motivere og inspirere tenniselskere landet rundt.

Vil I blive ved med at udvikle YOUR GAME?

Bo: Det kan du tro. Vi stopper bestemt ikke her. Vi vil blive ved at udvikle og lære. Lige nu er bladet på 20 sider. Vi håber vi kan skaffe endnu flere annoncører så sideantallet kan komme højere op. Og vi vil gerne ramme endnu flere af de gode historier og komme med endnu bedre indspark i den positive debat der gerne skulle bringe dansk tennis ud af den negative spiral man er havnet i.

Martin: Vi har mange tanker i gang om at videreudvikle vores koncept. Og mulighederne er i dag store pga. internettet.

Over til noget helt andet – hvordan synes I det går med talentudviklingen i dansk tennis?

Martin: Jeg må indrømme at det er meget svært spørgsmål. Der skal i hvert fald til at ske noget, da medlemstallet jo hele tiden går nedad.

Bo: Talentudviklingen skal deles skarpere op i klubber og forbund, så der er mere ansvar for talentudviklingen ude i klubberne. Klubberne skal i højere grad end nu føre talenterne frem fra de er 7-9 år. Der skal i mange klubber satses mere på eliten. Når talenterne er klar, så kan forbundet tage over. Når vi ser på DTF og Elitecentret som sådan, så synes jeg faktisk de gør det godt. Mit indtryk er at de arbejder seriøst og målrettet og egentlig også får rimelig meget ud af det.

Tror I på dansk tennis?

Bo: Jo, det gør jeg faktisk. Der er mange der tænker nye tanker. Flere og flere bliver klar over hvad der skal til for at det kommer til at gå bedre for dansk tennis. Jeg så bare sige rent ud, at Jylland er kommet for langt bagud. Jeg ved godt at I har en enkelt succeshistorie i Skive, men det er altså alt for få positive historier der er derovre fra. Og det bliver en kæmpe udfordring at få talentudviklingen i gang igen i Jylland.

Martin: Jeg vil sige at jeg til dels tror på dansk tennis. Men det er så hardt arbejde på så mange fronter at det bliver en kæmpe opgave. Men jeg tror det kan blive bedre. Jeg tror da YOUR GAME kan være med til at sætte en god debat og udvikling i gang. Ellers gjorde vi heller ikke det her.