Wozniacki under anklage

21. oktober 2009

At Wozniacki valgte at trække sig med en skade fire bolde før sejren i første runde af Luxembourg Open har skabt polemik. Modstanderen Anne Kremer er reservespille og næsten ukendt. Caroline var foran 5-0 i andet sæt, og dermed snublende nær sejren. Piotr afviser kontant alle rygterne som "latterlige". Det er dog også sandt, at der ofte går rygter om aftalt spil uden at det kan bekræftes. Det er dog en meget alvorlig ting for en tennisspiller at blive anklaget for, da rygterne – selvom de ikke kan verificeres – klistrer til spilleren. Dermed hviler der en helt urimelig mistænkeliggørelse på spilleren, der på sigt kan være generende for den mentale balance. Noget lignende oplevede Davydenko, da han som absolut storfavoit ligeledes tabte til en upåagtet modstander. Inden da havde publikum overhørt ham sige til sin kæreste, der sad i nærheden af bænken, at han næsten ikke kunne spille mere. Det betød, at der blev spillet enorme summer på modstanderen. Alle "bets" blev efterfølgende annulleret, og Davydenko anklaget for aftalt spil. Selvom det er tæt på umuligt at bevise noget, så har rygtet om Davydenkos urene trav hængt ved.

Lad os håbe, at Piotr’s konsekvente afvisning af alle påstande kan få sat en stopper for rygterne hurtigt og effektivt. Og at Caroline er klar til næste turnering i Doha.

At tennissporten har et problem med "match-fixing" i det hele taget er et alvorligt problem, der skal tages hånd om. Cykesportens store nedtur skyldes, at de relevante sportslige organisationer ikke i tilstrækkelig grad tog hånd om problemet i tide. Det bør ITF lære af.