Wozniacki i problemer: Falder på ranglisten

14. februar 2014

Caroline Wozniacki har snart brug for succes på WTA-touren. I går blev det til et nyt nederlag i første kamp til Yanina Wickmayer, og hvis ikke Wozniakci præsterer i de kommende turneringer, står hun til fald på verdensranglisten.

Efter at have holdt pause siden Australian Open vendte Caroline Wozniacki tilbage i denne uge i en WTA-turnering i Doha. Comebacket blev dog ikke særlig vellykket, da Wozniacki tabte hendes første kamp i to tætte sæt til Yanina Wickmayer.

Fra starten af kampen var Wozniacki ellers bedst og kom på 4-3 i første sæt, men her gik hun i stå, og så vandt Wickmayer med 6-4. I andet sæt var danskerne i problemer sættet igennem, men alligevel afværgede hun og kom på 5-4. Her gik det dog galt igen og så tabte Wozniacki med 7-5.

Presset i de kommende uger
Nederlaget betyder, at Wozniacki er i fare for at falde drastisk på verdensranglisten. Sidste år optjente danskeren mange point i forårets WTA-turneringer i hardcourt, og dem mister hun i løbet af de kommende uger.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om 1205, hvoraf de 700 er fra finalepladsen i Indian Welles sidste år. De point skal gerne hentes igen i de næste uger, hvis ikke danskeren skal dele ud af top 10 på ranglisten og være presset forud for grus- og græssæsonen, der som bekendt ikke er Wozniackis favoritunderlag.

Det er i resten af februar og marts, at danskeren skal danne gro bund for hendes sæson 2014. Starten af sæsonen har været hektisk på grund af træner problemer, men skal Wozniacki ikke frygte for hendes gode seedninger i resten af sæsonen, skal der point på ranglistekontoen i de kommende uger.