Wozniacki er videre med sejr til anden runde i Australian Open

20. januar 2015

Det blev for anden gang i år til en tosætssejr til Wozniacki over unge Townsend i første runde

MELBOURNE.

Så blev det danske Caroline Wozniackis tur til at gå på banen ved årets første Grand Slam-turnering Australian Open i Melbourne.

I første runde af turneringen stod Wozniacki overfor Taylor Townsend, der blot er 18 år og nummer 99 på verdensranglisten. De to spillere havde allerede mødt hinanden i Auckland tidligere i januar, hvor danskeren hev sejren hjem efter to sæt.

Dagens kamp endte igen med en tosætssejr til danskeren, hvor Townsend igen viste at hun godt kan give selv de bedste spillere i verden god modstand. Wozniacki vandt kampen med cifrene 7-6, 6-2.

Som kampens cifre antyder, gav den unge Townsend den rutinerede Wozniacki problemer i første sæt, da dette sæt skulle ud i en tiebreak for at blive afgjort.

Danskeren startede ellers godt ud i første sæt ved at bryde sin modstander i andet parti, men Townsend svarede hurtigt igen med en udligning til 2-2. Derfra fulgtes de tæt op til stillingen 6-6, hvor Wozniacki køligt og suverænt tog sættet ved at vinde tiebreaken med 7-1.

En af grundene til at Wozniacki havde problemer i første sæt var, at hun ikke kunne få gang i sine returneringer, men i starten af andet sæt blev returneringerne justeret og Wozniacki fik gang i sit spil, hvilket udmøntede i et sikkert andet sæt.

Igennem hele kampen viste Townsend at hun var en fighter, der havde selvtilliden på plads. Man kunne dog godt se hvorfor det amerikanske talent endnu ikke er at finde oppe i blandt toppen af de bedste spillere i verden.  Townsend viste især svaghed oppe ved nettet, hvor hun ikke formåede at udnytte lette bolde ved at skyde dem i nettet eller ud for banen efter at havde udspillet Wozniacki. 

Townsend er ung spiller med masser af talent og det bliver spændende at følge i fremtiden. Måske hun kan gøre sin landsmand efter og blive verdens nummer et en dag.

 

Svær modstander i anden runde af Australian Open

Næste modstander for Wozniacki bliver den to gange tidligere Australian Open-vinder, Victoria Azarenka, der er fra Hviderusland og verdens nummer 44.

Azarenka vandt sin kamp i overbevisende stil i første runde med cifrene 6-3, 6-2, da hun stod overfor amerikanske Sloane Stephens.

Azarenka vandt Australian Open tilbage i 2012 og 2013, men var plaget af skader i 2014, hvilket gjorde at hun rykkede ned ad verdensranglisten.

Grundet dykket på verdensranglisten er Azarenka ikke seedet ved dette års Australian Open og derfor møder Wozniacki sin første store udfordring i anden runde.

 

To kvindelige stjernespillere ude efter første runde

På første spilledag mandag kom turnerings første overraskelse, da den første top 10-spiller blev slået ud i første runde af turneringen.

Det var ingen ringere end verdens nummer fem, Ana Ivanovic, der måtte forlade turneringen efter et nederlag til tjekkiske Lucie Hradecka, der er verdens nummer 142 på nuværende tidspunkt. Tjekken vandt kampen med cifrene 1-6, 6-3, 6-2.

Senere samme dag måtte Angelique Kerber ligeledes forlade turneringen efter nederlag til rumænske Irina-Camelia Begu, der ligger nummer 42 på verdensranglisten.