Wozniacki efter nederlaget

27. januar 2011

Caroline Wozniacki spillede det bedste tennis, undertegnede har set hende spille. Men hun tabte. Hun tog ikke chancen, da den var der, og så smuldrede kampen mellem hænderne på hende.
 

Selvom Woszniacki adspurgt til pressemødet, om hvorvidt hun selv tabte kampen, eller Li Na vandt den, svarede, at det var lige meget, så mener tennissportens udsendte, at det har stor betydning. Hvis man spiller op til sit bedste – og taber, så må det nederlag nødvendigvis være mere smerteligt, end hvis man havde spillet som en pose nødder. Måske ikke mere smerteligt i forhold til egen præstation, men i forhold til forhåbningerne om at vinde en GS, som er det uundgåelige spørgsmål, der følger Wozniacki, indtil hun gør det. Derfor kan Woznaickis nederlag synes en smule bekymrende i forhold til netop det spørgsmål.
 

Tennissportens udsendte mener, at Li Na vandt kampen. I størstedelen af de to første sæt, laver hun alt for mange fejl. Wozniacki får rigtig mange nemme dejlige points. Man kan altid diskutere om uprovokerede fejl reelt er uprovokerede, men fra tribunen, så det ud som om, rigtig mange af Li Nas fejl var helt ubegrundede. Det stopper fuldstændig efter, hun har overlevet den matchbold i 2. sæt. Woznaicki holder et fint niveau gennem hele kampen, mens Li Na absolut hæver sit spil fra slutningen af andet sæt, og vinder kampen. Det er  værd at notere sige, at efter Wozniacki har misset sin matchbold, da slår hun ikke en vinder resten af kampen, Li Na slår 20.
 

Det var selvfølgelig en tydeligt skuffet Wozniakci, der mødte den samlede presse efter kampen. Pressemøder med spillere, der har tabt, er sjældent videre sjove. Undtagen med Franchesca Schiavone, hun er altid en god knægt. Og pressemødet med Wozniacki efter hendes semifinalenederlag, var heller da ikke specielt sjovt.
 

Kort resumé: det giver ikke mening at snakke om, hvad man skulle have gjort og ikke skulle have gjort. Jeg  gjorde det ikke, Li Na spillede rigtig godt, det gjorde vi begge to. Jeg tog ikke mine chancer, jeg skal bare over den dag her, og så hjem på træningsbanen og forbedre mig.
 

Piotr ville slet ikke snakke med pressen lige efter kampen, men det er vist meget normalt, når Wozniacki taber. For så er far skuffet, hvilket man vel ikke kan fortænke far i.
 

Vinder Wozniacki så nogensinde den GS, som er hendes erklærede mål, og som måske kunne få mange kritikere til at hoppe ned fra hendes ryg – specielt hvis hun gør det, vindende over enten Serena eller Kim? Tennissportens udsendte tror det, men det bliver muligvis ikke foreløbig.
 

Få forklaringen i nærmeste fremtid, når tennissportens udsendte er færdig med at hænge i baren, og fremprovokerer et klart øjeblik.