Weekendens kampe fastlagt

24. oktober 2013

Kenneth Carlsen trak ingen kaniner opad hatten, da den danske opstilling blev offentliggjort hertil eftermiddag. Martin Pedersen og Frederik Løchte Nielsen spiller singler både fredag og søndag, og i lørdagens double skal Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen i aktion.

I forbindelse med lodtrækningen til weekendens Davis Cup-kamp mellem Danmark og Sverige blev det offentliggjort, hvilke spillere de to kaptajner har valgt at spille ud, og hvem der kommer til at møde hinanden i weekenden. Den danske kaptajn Kenneth Carlsen valgte ikke at tage nogen chancer, og han har derfor valgt de tre rutinerede danske til at skulle sikre dansk overlevelse i Davis Cup, mens Mikael Torpegaard ikke får Davis Cup-debut i denne omgang.

Frederik Løchte Nielsen blev som forventet udtaget som førstesingle på det danske Davis Cup-hold og skal fredag op mod Elias Ymer. Lodtrækningen faldt sådan ud, at det blev første kamp i Davis Cup-weekenden, og Løchte glæder sig til at komme i gang.

Vi glæder os til at komme i gang, og jeg håber, min erfaring samt rutine hjælper mig i specielt den første match”, siger Frederik Løchte Nielsen i en pressemeddelelse.

På søndag gælder det så mødet med den svenske førstesingle Markus Eriksson for Frederik Løchte. Markus Eriksson står den danske andensingle Martin Pedersen overfor i den anden kamp fredag, mens Pedersen søndag møder Elias Ymer. Til lørdagens double valgte Kenneth Carlsen det par, der har spillet de seneste mange Davis Cup-doubler for Danmark, nemlig Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen. De skal op mod det rene svenske doublepar med Johan Brunström og Robert Lindstedt.

Sverige spiller debutanten
Det betyder samtidig, at Mikael Torpegaard ikke kommer i aktion, hvilket i bund og grund heller ikke var forventet. Kenneth Carlsen valgte som forventet de rutinerede spillere, som har båret det danske Davis Cup-hold de seneste år, og så må Torpegaards debut vente til et senere tidspunkt.

Mens Carlsen ikke valgte at sætte sin unge kanin i spil, valgte den svenske kaptajn Fidde Rosengren at sætte den blot 17-årige Elias Ymer på holdkortet i stedet for den noget mere rutinerede Patrik Rosenholm. Den svenske kaptajn er imponeret over den unge spillers præstationer i efterårets Future-turneringer og i Stockholm Open, og derfor får Ymer chancen i Davis Cup-sammenhæng.

"Det har været rigtig fedt at se Elias træne i den her uge. Jeg har set ham i de sidste fire uger, og jeg har et godt indtryk af ham. Det var ikke et let valg at tage, men jeg ser frem til at se Elias, hvordan Elias vil tackle presset og hans første kamp i Davis Cup", siger den svenske kaptajn Fidde Rosengren til det svenske tennisforbunds YouTube-kanal om valget af Elias Ymer, der virkelig kan blive kastet for løverne. I tilfælde af 2-2 efter fire kampe skal han og Martin Pedersen spille den afgørende kamp, om hvem af Danmark og Sverige, der får lov at blive i Europe/Africa Group 1.

Sådan ser weekendens program ud:

Fredag fra kl. 15:
Elias Ymer – Frederik Løchte Nielsen
Markus Eriksson – Martin Pedersen

Lørdag fra kl. 13:
Brunström/Lindstedt – Nielsen/Kromann

Søndag fra kl. 13:
Markus Eriksson – Frederik Løchte Nielsen
Elias Ymer – Martin Pedersen

De to hold (info fra det svenske tennisforbunds hjemmeside):

Sverige (ITF-rangering 25)
Kaptajn: Fredrik Rosengren
Johan Brunström, født 1980, DC-statistik 3-1, ATP-rangering: 46
Markus Eriksson, født 1989, DC-statistik 2-3, ATP-rangering 406
Robert Lindstedt, født 1977, DC-statistik 8-5, ATP-rangering 19
Elias Ymer, født 1996, DC-statistik 0-0, ATP-rangering 801

Danmark (ITF-rangering 42)

Kaptajn: Kenneth Carlsen
Frederik Nielsen, født 1983, DC-statistik 31-23, ATP-rangering 613 (41 i double)
Martin Pedersen, født 1987, DC-statistik 13-11, ATP-rangering 1004
Thomas Kromann, født 1987, DC-statistik 6-5, ATP-rangering –
Mikael Torpegaard, født 1994, DC-statistik 0-0, ATP-rangering 1165