>> Vi har chancen for at vinde 6-0 <<

29. november 2013
DH-inde-drama: Århus 1900 tager i weekenden i mod Gentofte til en direkte duel om den sidste plads i medaljespillet. Aarhusianerne skal vinde 6-0 for at kravle forbi Gentofte, men de tror på deres muligheder.
 
Hvem skal i medaljespillet i herrernes Elitedivision? Gentofte eller Århus 1900? KB og Birkerød er sikre deltagere, mens Lyngby med 99 procents sikkerhed også kvalificerer sig. Gentofte og Århus 1900 skal derimod ud i en drabelig duel om den sidste plads i det eftertragtede medaljespil. De to hold møder hinanden i sidste grundspilsrunde i morgen lørdag, og intet er afgjort, selvom Gentofte umiddelbart bør trække det længste strå.
 
Århus 1900 har nemlig langt fra spillet godt nok i deres senest kamp, og det har gjort, at de er fem point efter Gentofte forud for det afgørende drama, der spilles i Aarhus i morgen. Selvom Århus på papiret er favoritter til at vinde holdkampen, så er det yderst tvivlsomt, om de kan skaffe sig den 6-0-sejr, der er nødvendig, hvis 1900-herrerne skal indfri målet om medaljespil.
 
Svært men ikke umuligt
Selvfølelig er der en mulighed for Århus 1900, og det ved spillerne på holdet også. De bebuder derfor også stor fight for hver eneste bold, og selvom de ved det bliver svært, mener de ikke det er umuligt at hente 6-0-sejren.
 
Vi er alle sammen sikre på, at vi har chancen for at vinde 6-0. Vi stiller op i stærkeste formation og med blod på tanden, også selvom opgaven er svær. Det ser uoverskueligt og svært ud, men vi har tænkt os at spille for vores chance mod Gentofte – Kommer de med et halvt hold, så straffer vi dem”, lyder den klare og kontante melding fra Århus 1900s Anders Arenfeldt Holm.
 
Som en af Århus’ topsingler kommer han på en meget svær opgave mod Gentofte. Mens aarhusianerne formentlig har den bedste bredde, kommer Gentofte med nogle meget stærkeste topsingler, hvis de stiller i stærkeste opstilling. Joakim Bay Simonssen og Christian Sigsgaard kan være hårde nødder at knække, men ifølge Anders Arenfeldt Holm er de ikke umulige.
 
Der er ingen tvivl om, at de har nogle stærke singler, der bliver problematiske for vores hold, men samtidig synes jeg ikke, at det er spillere, som vi ikke kan slå. Christian Sigsgaard har vist god form på det sidste, også i GPS Masters, men han er stadig en spiller, der er ung og til at tale med, og Joakim Bay er også en spiller, der visse dage kan være overkommelig og kan slås”, siger Århus 1900-spilleren.
 
Vi ved, at vi skal bruge seks sejre, og derfor går vi på med fuldt mod, mens Gentofte bare skal spille for den ene sejr, der skal til”.
 
Marginalerne i mod
Anders Holm erkender, at det vil være skuffende, hvis Århus 1900 ikke når medaljespillet, men han siger også, at Gentofte er klare favoritter. Salget om medaljespillet bliver dog ikke tabt i weekenden, hvis det ikke lykkes. Det er sket i de forgangne spillerunder.
 
Det har været marginaler, der har været i mod os i nogle kampe, som vi på papiret ikke må tabe. 3-3 mod Randers i søndags, kan vi ikke være tilfredse med, og 5-1 mod Lyngby er vi heller ikke tilfredse med, så det er de sidste to kampe, der har kostet relativt dyrt, også på optimismen”, fortæller Anders Holm.
 
Er det en fiasko for jer, hvis I ikke når medaljespillet?
 
Det er ikke kampen i weekenden, der kommer til at være en fiasko. Hvis man skal kalde det en fiasko, så er det, at holdet over en hel Elitedivision ikke har formået at spille sig i slutspillet”.
 
Hvis et, som det ligner, ikke lykkes for Århus at nå medaljespillet, ændrer det dog ikke på jydernes ambitioner, lyder det uden tøven fra Arenfeldt Holm.
 
Hvis FCK et år ikke bliver mestre, så spiller de efter det igen året efter, og så samme sker, hvis vi ikke spiller os i medaljespillet indendørs, så prøver vi igen udendørs. Det er helt klart vores ambition”.
 
Den afgørende grundspilskamp mellem Århus 1900 og Gentofte spilles i morgen kl. 12 i Aarhus. De øvrige kampe i sidste spillerunde af herrernes DH-inde er Birkerød mod KB, B 93 mod Randers og Lyngby mod Hvidovre.