US Open: Overraskende finale hos mændene i US Open

7. september 2014

Natten til søndag var der store overraskelser i mændenes US Open. Her måtte den første seedede og verdens nummer et, Novak Djokovic, se sig slået af verdens nummer 11, Kei Nishikori, der var seeded som nummer 10 ved dette års Grand Slam-turnering i New York.  Roger Federe, der i øjeblikket ligger nummer tre på verdensranglisten, var seeded som nummer to til US Open kunne ligeledes ikke leve op til forventningerne, da han tabte til kroaten Marin cillic.

I semifinalen gjorde Novak Djokovic det ikke let for japaneren Kei Nishikori, der vandt i fire sæt 3-1 med cifrene 6-4, 1-6, 7-6, 6-3. Djokovic viste til tider sin styrke, hvor han blandt andet tog andet sæt hjem i overbevisende stil 6-1. Dette var dog ikke nok for Djokovic, der blev besejret af japaneren efter en tæt kamp.  

I den anden semifinale forsatte overraskelsen, hvor Marin Cilic i overbevisende stil vandt over Roger Federer i 3 sæt med cifrene 6-3, 6-4, 6-4. Cilic gav ikke Federer lov til at finde sit spil frem og afgjorde kampen på blot 66 minutter.

For de to finalisters vedkommende er det første gang i deres karriere, at de står i en Grand Slam-finale. Med japaneren Kei Nisshikoris deltagelse i finalen, bliver der skrevet ny tennishistorie, da det er første gang en asiatisk mand står i en Grand Slam-finale. Mændenes US Open-finale bliver spillet mandag på Arthur Ashe Stadium i New York.