Trofast Løchte modtager anerkendelse

17. november 2014

Frederik Løchte Nielsen modtog mandag Davis Cup Commitment Award for sin trofasthed overfor det danske tennislandshold. Kronprins Frederik overrakte anerkendelsen til Løchte, der var stolt over at have spillet så mange Davis Cup-kampe men var ligeglad med den lille pokal.

FN BYEN, KØBENHAVN.

Hovedpersonen var klædt i jakkesæt, skjorte og slips. Situationen passede måske ikke Frederik Løchte Nielsen så godt. Normalt nyder han mest bare at spille tennis, men nu stod han i FN Byen flankeret af landstræner Kenneth Carlsen, der dog havde droppet slipset, og så Kronprins Frederik, der skulle overrække ham Davis Cup Commitment Award. En anerkendelse for at have tjent det danske tennislandshold 20 gange på højeste niveau i Davis Cup.

Selve anerkendelsen betyder ikke specielt meget, men det betyder meget for mig, at anerkendelsen kommer, fordi jeg har spillet så mange kampe. Jeg vurderer Davis Cup højt, og jeg er utrolig stolt over at have spillet så meget på Davis Cup-holdet”, fortæller Frederik Løchte Nielsen om sine egne tanker om anerkendelsen.

Han var da også væsentlig mere i sit serves, da han snakkede med de fremmødte venner, familie, kollegaer og tidligere tenniskoryfæer, end han var, da han sammen med Kronprinsen skulle smile til de mange fremmødte fotografer og journalister. Det fulgte med i dag, og det har altid fulgt med i Frederik Løchte Nielsens tenniskarriere.

Trofast for sit land
Dansk Tennis Forbunds formand holdt tale og bød velkommen og fortalte om prisen, som Frederik Løchte Nielsen bliver den ottende dansker, der modtager. Han roste Danmarks bedste for sit store engagement på landsholdet og for hans mange kampe og resultater.

Derefter blev Kronprisen og Frederik Løchte Nielsen kaldt frem. Kronprisen fik overrakt anerkendelsen, og Frederik Løchte Nielsen smilede, viste beviset frem. Beviset på at han har været trofast for sit land, og netop Frederik Løchte Nielsens trofasthed roste Kronprinsen, da han efterfølgende mødte pressen.

Frederik Løchte Nielsen stiller op og er stolt over at spille for sit land. Han kommer gerne og hjælper til, og man skal ikke undervurdere, at sammenholdet på et Davis Cup-hold betyder rigtig meget. Frederik er den erfarne spiller, og det betyder rigtig meget, at han er med også til at motivere de andre, dels ved sin tilstedeværelse og sit spil men også ved, at han kan give noget til de yngre spillere”, lyder det fra Kronprins Frederik, der selv er en ivrig tennisentusiast og også nyder at følge med, når blandt andre Frederik Løchte Nielsen spiller rundt om i verden.

Stor betydning for holdet
Mange af de samme rosende ord havde landstræner Kenneth Carlsen at sige om Frederik Løchte Nielsens indsats for det danske landshold. Landstræneren talte for Frederik Løchte Nielsen efter overrækkelsen af anerkendelsen, og her roste han Løchte Nielsen for altid at sætte en ære i at spille for Danmark og prioritere landskampene højt.

Frederik har meget stor betydning for vores hold, og han har været en stor del af, at vi har haft så stor succes. Spillemæssigt har han gjort det rigtig godt, og hans dedikation overfor Davis Cup og det her hold er rigtig flot”, siger Kenneth Carlsen om den danske førstesingle.

Frederik Løchte Nielsen selv forklarer, at Davis Cup er den største turnering, han spiller, og derfor er det en ære for ham, hver gang han stiller op. Derfor behøvede han i virkeligheden heller ikke have den anerkendelse, men som han selv konstaterede, bliver den meget sjov engang at vise til børnebørnene, hvis han får sådan nogle.

Jeg behøver sådan set ikke en Commitment Award for at spille på Davis Cup-holdet, men når jeg nu får den, er jeg selvfølgelig glad og stolt over, at jeg har været god nok til at blive valgt til repræsentere Danmark. Davis Cup er den største turnering, jeg spiller, så det er helt naturligt for mig at lave min planlægning ud fra Davis Cup, og det vil jeg formentlig altid gøre”, siger Frederik Løchte Nielsen.

Han fik sin Davis Cup-debut i år 2003 og har spillet i alt 30 Davis Cup-kampe, hvoraf de 20 har været på højeste niveau. Han har vundet 39 kampe i Davis Cup-sammenhæng og tabt 26. I de seneste 11 år har han været et stort aktiv for Danmark på banen, men i den grad også udenfor banen.

Unikt sammenhold
Sammenholdet på det danske Davis Cup-hold er unikt, og det har været en nævneværdig årsag til de mange store præstationer i de senere år. Alle spillerne nyder at spille Davis Cup, og Frederik Løchte Nielsen nyder også fællesskabet.

Davis Cup er en holdsport, og der handler det om at gøre det, der er bedst for fællesskabet, og det er vi utroligt gode til at forstå. Vi er gode til at være på en måde på holdet, der gør, at vi alle sammen bliver bedre”, lyder det fra den 31årige dansker.

Det gør, at det er en fornøjelse at spille Davis Cup, og det gør også, at vi er i stand til at spille så gode kampe. Individuelt spiller for spiller er vi jo ikke bedre end de andre nationer, men vi har en god holdånd, og det er afgørende”.

Samme oplevelse har landstræneren, og han er stolt over at se, at holdet fungerer så godt sammen. Han skænker også den gode holdånd en stor del af skylden for de mange store danske præstationer.

Det har en kæmpe betydning, at spillerne fungerer så godt sammen. Når man spiller Davis Cup, er man en del af et hold, og man oplever en masse sammen. Spillerne er rigtig gode venner, og det gør bare, at de leverer det ekstra på banen”, mener Kenneth Carlsen, der selv tidligere har modtaget Davis Cup Commitment Award.

Næste udfordring for Frederik Løchte Nielsen, der stadig er aktiv, et stort aktiv for Danmark, i Davis Cup-sammenhæng er til marts næste år, når Danmark på udebane møder Rusland. Hvis Frederik Løchte altså bliver udtaget, nåede landstræneren lige at tilføje.