Trekantsdrama mellem Gentofte, Lyngby og Helsingør

17. august 2014

Elitedivisionen: Alt er åbent før sidste spillerunde i pulje 2 i herrernes mellemspil. Gentofte tog tre point i Helsingør lørdag og kan skabe en overraskelse med en sejr i Lyngby næste weekend.

Op til denne sæson ændrede man strukturen i Elitedivisionerne for både herrer og damer. Målet var at skabe en mere spændende og uforudsigelig Elitedivision. Det er i den grad lykkedes.

Lørdag gjorde Gentofte nemlig præcis, hvad de skulle for at skabe et vaskeægte drama i sidste spillerunde i mellemspillets pulje 2 næste weekend. Gentofte kom fra Helsingør med en uafgjort og tre point, mens Lyngby forventet slog HRT stort, endda med 6-0, og dermed er alt fortsat åben.

Lad os lige liste stillingen op før sidste spillerunde: Lyngby fører med 9 point, Gentofte følger efter med 7 point, først som nummer tre kommer Helsingør med 6 point, og så spiller HRT en birolle i trekantsdramaet med 2 point.

I sidste spillerunde mødes Gentofte og Lyngby, og Helsingør skal til Hørsholm. Et tænkt eksempel kunne være, at Gentofte slog Lyngby 4-2, og Helsingør vandt 5-1 over HRT. Så har alle tre hold 11 point, og afgørelsen vil skulle findes på sætscore.

Svækket Helsingør-hold
Det kræver dog først og fremmest, at Gentofte skaber endnu en overraskelse, og også en overraskelse der vil være større, end den de kreerede lørdag i Helsingør.

Det var nemlig et Helsingør-hold langt fra stærkeste opstilling, som Gentofte, i noget nær stærkeste opstilling, spillede lige op med. Helsingør stillede hverken med Jonas Berg eller Niklas Jönsson, mens Gentofte kom med både Kristian Pless og Christian Sigsgaard. Det gav mest af alt Gentofte en styrket bredde mod Helsingørs i forvejen svage bredde.

Philip Ørnø gjorde nemlig som forventet og vandt førstesinglekampen mod Kristian Pless, og Dragos Madaras, der var opgraderet til andensingle, slog lidt overraskende Christian Sigsgaard. 2-0 til Helsingør men som nævnt blev bredden problemet. August Holmgren fik ganske vidst match-tie-break mod Joakim Bay Simonsen, men rutinen var skarp og vandt 10-8, og i fjerdesinglen måtte Sebastian Pedersen strække ketcher mod Frederik Ørvad.

2-2 før doublerne, og her blev der også delt i porten. Igen var Helsingør skarpest i toppen, og Philip Ørnø og August Holmgren slog Joakim Bay og Kristian Pless, men i bredden viste Gentofte igen styrke, da Ørvad og Sigsgaard slog Madaras og Pedersen.

Det endte derfor 3-3 i Helsingør, og det var et resultat, som begge formentlig kunne leve med. Helsingør kan stadig selv afgøre medaljespilsskæbnen mod HRT. Omvendt fik Gentofte et flot resultat i Helsingør, og selvom det vil kræve en stor præstation mod Lyngby, skal Gentofte formentlig blot bruge en sejr næste uge for at nå medaljespillet.

KB’s damer klar til medaljespil
I pulje 1 hos herrerne vandt Aarhus 1900 mod 5-1 over Hvidovre og beviste, at de rækker kraftigt ud efter en medaljespilsplads. De kan selv afgøre deres skæbne hjemme mod Birkerød i næste weekend. Resultatet af kampen mellem Birkerød og KB er ikke redaktionen kendt.

Hos damerne er KB sikret medaljespillet i pulje 1. Efter dem følger Esbjerg, men vestjyderne mangler KB i sidste spillerunde, så derfor kan både Fruens Bøge og Hvidovre også forsat nå medaljespillet.

Gentofte er også mere eller mindre medaljespilsklar. De slog Lyngby 4-2. Resultatet af kampen mellem Birkerød og HRT kendes ikke af redaktionen, men Birkerød er favorit til at nå medaljespillet sammen med Gentofte.

Alle puljer er i hvert fald fulde af spænding før sidste spillerunde, men mest åbent af alt er trekantsdramaet mellem Gentofte, Lyngby og Helsingør. Gentofte tager i mod Lyngby, og Helsingør gæster HRT. Begge kampe spilles lørdag i næste uge.

Resultater fra første spillerunde i Elitedivisionens mellemspil (herrer):

Pulje 1:
Hvidovre – Aarhus 1900 1-5
Birkerød – KB Resultatet kendes ikke af redaktionen

Pulje 2:
Helsingør – Gentofte 3-3
Lyngby – HRT 6-0

Resultater fra første spillerunde i Elitedivisionens mellemspil (damer):

Pulje 1:
Hvidovre – Esbjerg 2-4
KB – Fruens Bøge 6-0

Pulje 2:
Gentofte – Lyngby 4-2
Birkerød – HRT Resultatet kendes ikke af redaktionen