Trænerseminar med fokus på træning af de mindste

13. marts 2014
Hvordan træner man børn på bare tre år i at spille tennis? Det er noget af det, man kan blive klogere på i et trænerseminar, der afholdes til april af Nivå-Kokkedal Tennisklub.
 
Nivå-Kokkedal Tennisklub har taget initiativ til at afholde et trænerseminar med titlen Den Ulitimative Tennisstart KidsTennis hvid og blå, hvor fokus er på træning af børn fra 3-7 år. Det er træning på de såkaldte ‘hvide’ og ‘blå’ niveau, som ikke er med i Dansk Tennis Forbunds koncept omkring aldersrelateret træning, hvor man kun arbejder på det røde, orange og grønne niveau.
 
Oplægsholdere på trænerseminaret er Ruben Neyens, uddannelseskonsulent og ansvarlig for KidsTennis i det Belgiske Tennis Forbund samt Joche Thyse, fitness coach i det belgiske Tennis Forbund.
 
3-årige til tennis
Det mest nyskabende er naturligvis ideen omkring træning af børn helt ned til tre år. Det foregår på det såkaldte hvide niveau, hvor børn fra 3-5 år modtager motorisk træning med fokus på koordination, balance, rytme, kropsbevisthed, bevægelighed og rumfornæmmelse. I træningen, der meget fungerer som leg, skal der inddrages mange farverige redskaber, der skal give børnene lyst at bevæge sig.
 
Det blå niveau er for børn fra 5-7 år. Her tager børnene et skridt videre og bringer for første gang tennisketcheren i spil, samtidig med, at de stadig træner motorik og koordination. Blå tennis spilles på en halv rød tennisbane.
 
Trænerseminaret hvor ovenstående bliver præsenteret sammen med Cardio Tennis ‘Fit for Fun’ afholdes den 26. april fra kl. 10 til 15 i Homegaardshallen i Kokkedal.
 
Interesserede kan henvende sig til Leonardo Snelleman på telefon 7172 0000.