Tidligt exit til Wozniacki – Azarenka blev for stor en mundfuld

22. januar 2015

Azarenka viste sin sande styrke og sender Wozniacki ud af Australian Open.

MELBOURNE

Efter sejr i første runde over unge Taylor Townsend stod Caroline Wozniacki overfor hviderussiske Victoria Azarenka i anden runde ved årets første Grand Slam-turnering, Australian Open.

Azarenka var for stærk en modstander, og Wozniacki må derfor forlade turneringen før den knap nok var begyndt. Wozniacki måtte torsdag lide et nederlag i to sæt med cifrene 4-6, 2-6.

Hviderusseren kom bedst fra stat, hvor hun fik brudt Wozniacki to gange og kom op på 3-0. Danskeren fik dog kæmpet sig tilbage til stillingen 4-4, hvorefter Azarenka svarede igen ved at tage de næste to partier og dermed første sæt.

Første sæt var et tæt opgør, der bød på gode og lange dueller. Wozniacki prøvede at slå de hårde og dybe bolde og at få Azarenka ud at løbe fra side til side, men lige lidt hjalp det, da hviderusseren svarede igen med mindst ligeså gode slag.

Til trods for Wozniackis modgang var der mest opbakning fra publikum til danskeren på Margaret Court arena, der var fuldt 60% op. Selvom det var en nervepirrende kamp, var der er også tid til grin, da dommeren pænt kommenterede et tilfældigt tilråb fra publikum.

I andet sæt fortsatte Azarenka sit spil i fineste stil og fik igen hurtigt brudt danskerens serv. Wozniacki løb fra side til side uden chance overfor hviderusserens vinderslag fra for- og baghånden. Wozniacki fik ikke sit spil i gang og Azarenka kunne på fornem hvis hurtigt afgøre andet sæt med 6-2, ved blandt andet at bryde Wozniackis sidste serveparti rent.

Det blev til en suveræn kamp på et niveau, hvor man ikke ville tro, at det kun var i anden runde de stod i. Kampens resultat viste det reelle styrkeforhold imellem de to spillere, hvor man må anerkende, at hviderusseren var bedst på dagen.

Azarenka ligger på nuværende tidspunkt som nummer 44 på verdensranglisten, men i dagens kamp  ved Australian Open viste hun sit sande jeg, og at hun rigtigt hører til blandt verdens bedste kvindelige tennisspillere.

Hviderusseren har tidligere vundet Australian Open tilbage i 2012 og 2013, men grundet skader i 2014 faldt hun tilbage på verdensranglisten, hvilket gjorde at hun ikke havde fordel af været seedet ved dette års første Grand Slam-turnering.

Azarenka skal i tredje runde op imod tjekkiske Barbora Zahlavova Strycova, der er seedet som nummer 25 i turneringen.