Tid til forandring

5. januar 2010

Så giver jeg lyd fra mig igen, og der er sket en hel del de sidste par måneder. Først til en glædelig nyhed. Mit venstre håndled blev spilleklar i starten af december efter en periode med en del alternativ behandling, som havde god effekt. Efter jeg besluttede at opgive håbet om at spille mere internationalt i 2009, lagde jeg mine prioriteringer lidt om, og jeg trænede mindre tennis, end jeg har gjort i mange år og fandt i stedet tid til andre gøremål. Jeg spillede samtlige holdkampe for KB og Helsingborg samt DM i december. Jeg har faktisk spillet godt på trods af den nedtrappede træning, og jeg er ubesejret indendørs og fik fire mesterskaber til samlingen.

Siden DM sluttede den 12. december har jeg haft ”off season” med tryk på off. Jeg har haft brug for at se min karriere og tilværelse lidt fra oven og overveje min fremtid, hvilket er sundt, og det har sat utrolig mange tanker og følelser i gang.

I efteråret er min singlerangering raslet nedad, så jeg føler en smule, at jeg er blevet slået tilbage til start – i hvert fald der, hvor jeg startede 09. Min motivation til at skulle ”starte forfra” på future niveau – hvor jeg har befundet mig i fem år, og først kort inden min skade endelig følte jeg var forbi – ligger på et utroligt lille sted. Jeg ved, at min karriere ikke holder for evigt; min krop begynder at brokke sig i det daglige, og mit ønske om en videregående uddannelse begynder også at trække i mig. Hvis jeg skal bevare motivationen til tennis på højeste plan, skal det altså være højeste plan. Jeg vil gerne se, om jeg kan nå at få nogle store oplevelser med og spille nogle af de store turneringer, jeg har drømt om at deltage i siden, jeg var en lille pige. Derfor er jeg efter lange overvejelser kommet til den konklusion, at jeg starter 2010 med fokus på double, hvor min rangering er den samme som før min skade, og hvor vejen, til der, hvor det er rigtig sjovt, føles kortere. Heldigvis vil Johanna gerne spille med mig, så det er min plan at rejse med Johanna og hendes træner en del i de kommende måneder.

Det er selvfølgelig ærgerligt at skulle lade sin singlekarriere flyve, og det har ikke været en nem beslutning, men en beslutning som jeg er meget afklaret med.

De næste uger skal jeg give den en skalle til træning, så jeg kommer helt op i gear igen. I starten af februar spiller vi Fed Cup i Portugal, og ugen efter er der turnering i Stockholm.

Godt nytår