Tennissporten.dk k?rer: Det st?rste og bedste fra medaljespillet

16. marts 2015

Tennissporten.dk har evalueret weekendens medaljespil i Elitedivisionen og kårer her seks hold og spillere, der har udmærket sig i positiv eller negativ retning.

Største præstation – KB’s damer:
En ting er at være favoritter. Noget andet er at være favoritter og vinde. Og noget helt tredje er at være favoritter og vinde ganske overbevisende. Det gjorde KB’s damer både i semifinalen og finalen ved weekenden medaljespil. Over hele linjen leverede de en overbevisende præstation. Så kan nogle indvende, at modstanden ikke var særlig stor. Men kan må slå dem, man kan, og det gjorde KB.

Største overraskelse – HIK’s damer:
Semifinalesejren over Gentofte var en stor præstation af HIK’s damer. Det unge HIK-hold spillede godt og klogt og ikke mindst havde holdt de nerverne i ro i de to doubler, selvom Gentoftes konstellationer havde mere rutine. Derfor nåede HIK for første gang i en dame-DM-finale, og det gjorde de ved at slå DH-Ude-finalister fra Gentofte. Det er en overraskelse, og det fortjener respekt.

Største skuffelse – Gentoftes damer:
På samme måde som HIK’s damer imponerede i semifinalen mod Gentofte, så skuffede Gentofte-damerne. De rutinerede profiler præsterede ikke, og det skal de gøre for at trække deres yngre holdkammerater op. I et generelt set svagt besat medaljespil for kvinder burde Gentofte have taget en medaljespilsplads, men de præstede ikke i semifinalen og samtidig mødte de et HIK-hold i god form.

Største diskussionsemne – Dommer Peter Kampen:
”There is a fine line between ’outstanding’ and ’out’”, er et citat fra Gilles Simon, som stod skrevet på en Head-reklame, der prydede KB’s tennishal. Sådan gælder det såvel for spillere som for dommere. Simon Friis-Søndergaards slag på Philip Ørnøs matchbold var lige på kanten af linjen. Dommer Peter Kampen dømte den inde. Men Birkerød-lejren mente, at de blev snydt, og derfor blev den kendelse det helt store diskussionsemne. Peter Kampen, der dømte kampen, spiller selv for KB, og det var med til at sætte diskussionen i gang.

Største fravær – Frederik Løchte Nielsen:
Øv, øv, øv. Hvor havde vi dog alle sammen set frem til at se Frederik Løchte Nielsen i aktion for Lyngby. Desværre for medaljespillet var Danmarks bedste skadet og måtte nøjes med at sidde og coache sine holdkammerater fra bænken. Løchte kunne potentielt have været forskellen mellem den fjerdeplads, som Lyngby fik, og guld, men det er kun gisninger. Ærgerligt var det i hvert fald.

Mest værdifulde spiller – Kasper Warming:
Denne kåring giver Dansk Tennis Forbund også til både en herre- og en damespiller. DTF’s kåring tilfaldt Karina Jacobsgaard hos kvinderne, hvilket var helt ok, men de færreste fattede, hvordan Thomas Kromann kunne få den titel hos herrerne. Kromann gjorde en fin indsats, men Kasper Warming var uden sammenligning den vigtigste spiller ved medaljespillet. Han spillede blændende, løftede sit hold og stod for maksimalt pres i alle sine kampe. Om, DTF gav Kromann prisen for at give værterne fra KB den totale fest, skal være usagt, men de har i hvert fald formået at give prisen en status af komplet latterlig og ubetydelig ved at se bort fra Kasper Warming.