Svensk fravær kostede Helsingør

23. august 2014

Helsingørs normalt så stærke svenskere var ikke med for dem mod HRT, og det kostede. Helsingør tabte 5-1, og så endte Gentofte i medaljespillet på trods af et 5-1 nederlag til Lyngby.

Du tager en af landets bedste tennisspillere, og så tilsætter du to-tre stærke spillere fra den anden side af sundet. Det har været Helsingørs nøgle til succes og et hav af medaljer den seneste årrække i Elitedivisionen.

Fjerner du de stærke svenskere fra den cocktail, så står du tilbage til det, der svarer til tonic uden gin. Det kan ikke drikkes, og på samme måde kunne Helsingør lørdag ikke stå i mod uden de manglende svenskere.

Helsingør havde ellers en på papiret ganske nem opgave på udebane mod HRT, bundproppen i mellemspillets pulje 2 i Elitedivisionen. Problemet er bare, at opgaven langt fra er nem, når man mangler et sæt svenske klassespillere. Jonas Bergs søster skulle giftes, og Dragos Madaras spiller turnering i Ungarn, så de unge lokale spillere skulle tage over sammen med Philip Ørnø.

Og naturligvis vandt Philip Ørnø sin førstesinglekamp, som han også gjorde ved Helsingørs fire foregående elitedivisionskampe i denne sæson, men da August Holmgren, Sebastian Pedersen og Christoffer Stengade skulle vikariere gik det galt. HRT tog sig af de resterende tre single og også de to double. 5-1 til HRT endte det. Helsingørs medaljespil flået ud af hænderne på dem.

Selvfølgelig er jeg skuffet, men det var ikke et must, at vi skulle gå i slutspillet. Det er en ærgerlig afslutning, men vi er jo selv skyld i det”, fortæller en meget reel sportschef i Helsingør Tennisklub, Jonas Svendsen.

Holmgren var ikke klar
Helsingør vil ærgrer sig nok endnu mere efter de har set resultatet fra puljens anden kamp. Her smadrede Lyngby nemlig Gentofte med 5-1, og det betød, at Helsingør med to sejr mere kunne være gået i medaljespillet. Havde August Holmgren for eksempel besejret Carsten Gildum, og havdePhilip Ørnø og August Holmgren formået at besejre Morten Lyngbak og Carsten Gildum, havde Helsingør været medaljespilsklar i stedet for Gentofte.

Ja, vi skulle vinde doublekampen, og August skulle også have vundet sin singlekamp. Men han var slet ikke klar i dag. Han landede med fly sent i går aftes, og selv om det måske er en forklaring, er det ikke nogen undskyldning”, lyder det fra Jonas Svendsen.

Han må nu indse, at det, der kunne have været den perfekte afslutning på hans 18 år i Helsingør Tennisklub, ikke bliver til noget. I stedet kan han kigge på hans kommende arbejdsgiver Gentofte, der nappede medaljespilspladsen efter Helsingørs nedtur.

Lyngby vinder mellemspillets pulje 2 med 16 point, mens følger Gentofte med 8 point. Både Helsingør og HRT ender på 7 point, der lige akkurat ikke rækker.

Birkerød slog 1900

De øvrige medaljespilsdeltagere hos herrerne bliver KB og Birkerød. KB besejrede sikkert Hvidovre i sidste spillerunde, mens Birkerød vandt 4-2 over nærmeste rival fra Aarhus 1900 og den vej i gennem sikrede sig adgang til næste weekends medaljespil. Mandag vælger KB, om de vil møde Gentofte eller Birkerød i semifinalen. Lyngby får fornøjelsen af den anden modstander.

Hos damerne er vandt KB pulje 1 efter 3-3 mod Esbjerg, der følger københavnerne i medaljespillet. I den øvrige pulje vandt Birkerød foran Gentofte. KB vælger, som hos herrerne, om de vil møde Esbjerg eller Gentofte i semifinalen, mens Birkerød møder den anden modstander. Det kendes mandag.

Resultater fra sidste spillerunde i Elitedivisionens mellemspil (herrer):

Pulje 1:
Aarhus 1900 – Birkerød 2-4
KB – Hvidovre 6-0

Pulje 2:
HRT – Helsingør 5-1
Gentofte – Lyngby 1-5

Resultater fra sidste spillerunde i Elitedivisionens mellemspil (damer):

Pulje 1:
Fruens Bøge – Hvidovre 3-3
Esbjerg – KB 3-3

Pulje 2:
HRT – Gentofte 3-3
Lyngby – Birkerød 2-4

Opdateret kl. 19.36.