Svær Fed Cup-lodtrækning til Danmark

4. februar 2014

De danske Fed Cup-pigers målsætning om oprykning ser svær ud efter dagens lodtrækning til Fed Cups Europe/Africa Group 3, hvor Danmark hører til. De danske piger skal såfremt de vinder puljen med Norge og Madagaskar op mod favoritterne fra Estland i en oprykningskamp.

Karen Barbat og co. skal i den grad finde storspillet frem, hvis de skal sikre sig oprykning fra den laveste Fed Cup-division, når de i weekenden skal kæmpe i Estland. Danmark har nemlig fået en rigtig ubehagelig lodtrækning, hvor hjemmebaneholdet Estland med Kaia Kanepi venter i en potentiel oprykningskamp, hvis Danmark som ventet spiller sig videre fra den indledende pulje.

Her møder Danmark Norge og Madagaskar, og de bør være overkommelige modstandere, specielt fordi Danmark, modsat de to modstandere, har en hviledag mellem kampene. Hverken Norge eller Madagaskar er store tennisnationer, så Barbat, Grage, Ejdesgaard og Jespersen er favoritter til at vinde deres pulje, men herefter vil Estland altså vente.

Estland er det absolut bedste hold ved Fed Cup-stævnet, specielt når de har Kaia Kenapi på holdet, og derfor bliver det rigtig svært for danskerne at rykke op. De møder Armenien og Nambia i deres indledede pulje og er storfavoritter til at vinde den. Esterne er førsteseedet ved Fed Cups Europe/Africa Group 3, mens Danmark er tredjeseedet. De to øvrige seedede lande er Grækenland og Irland, der også står til et møde i en oprykningskamp.

Danmarks program ved Fed Cup i denne uge:
Danmark – Madagaskar, onsdag kl. 16 (lokal tid)
Danmark – Norge, fredag kl. 16 (lokal tid)
Eventuel oprykningskamp, lørdag kl. 10 el. 16 (lokal tid)

Danmarks trup:

Karen Barbat
Mai Grage
Malou Ejdesgaard
Maria Jespersen
Kaptajn: Kenneth Carlsen