Stort dansk opbud i futures i Grækenland og Tyrkiet

15. oktober 2014

Der er masser af danskere i de to igangværende futures-turneringer i henholdsvis Grækenland og Sverige. Mohamed Shabib er videre til anden runde.

 

Om det er de varmere himmelstrøg som har virket tiltrækkende vides ikke, men de to $10.000-futures-turneringer som bliver spillet i denne uge i Heraklion i Grækenland og i Antalya i Tyrkiet har trukket mange danskere til. Således er det muligt at finde hele tre danske spillere i Tyrkiet med navne som Philip Ørnø og Mohamed Shabib. Også i Grækenland er det muligt at finde hele fire danskere på turneringsplanen hvor navne som Benjamin Hannestad og Simon Friis Søndergaard figurerer.

 

Til trods for god kamp hvor blandt andet Benjamin Hannestad først måtte se sig slået ud af turneringen i tredje kvalifikationsrunde, så er kun tre danskere nået videre til hovedturneringerne. Det drejer sig om Mohamed Shabib og Philip Ørnø i Tyrkiet, og Simon Friis Søndergaard i Grækenland.

 

I første runde af hovedturngeringen blev modstanden dog for hård for to ud af de tre danske spillere. Philip Ørnø fra Helsingør Tennis Klub blev stillet overfor den japanske Takashi Saito, der ligger nummer 640 i verden, hvilket vil sige ca. 400 pladser bedre end Ørnøs bedste placering hidtil. Til trods for, at kampen på papiret virkede ulige, fik Ørnø dog gjort nok modstand til at kampen måtte ud i tre sæt, hvor to af dem afgøres i tie-break, før at Ørnø i tredje sæt må se sig for træt og derfor ryger ud af turneringen med resultatet 6-7[3], 7-6[7], 6-1.

 

En lige så lige kamp blev det desværre ikke for 18-årige Simon Friis Søndergaard fra KB, der ellers havde kæmpet sig relativt stabilt igennem kvalifikationsrunderne, hvor to ud af hans tre kampe blev afgjort i bare to sæt. I første runde af hovedturneringen gik det dog ikke lige så glat, da han blev sat overfor den 27-årige førsteseedede franskmand Martin Vaisse, der for tiden præsterer sit livs bedste, og ligger nummer 225 på verdensrangslisten. Friis Søndergaard, der i 2013 lå nummer 1741 på verdensranglisten, kunne derfor naturligt nok ikke gøre meget modstand mod Martin Vaisse, og måtte se sig slået i to partier med resultatet 7-5, 6-2.

 

Modsat de to andre, der måtte se sig slået ud i første runde af hovedturneringen, så spillede Mohamed Shabib fra ATK sig sikkert videre til anden runde i hovedturneringen i Antalya, Tyrkiet. Danskeren, der i kvalifikationsturneringen er ottende-seeded, har dog heller ikke haft de store problemer i kampene op til hovedturneringen. Shabib gik direkte til anden kvalifikationsrunde hvor han overlegent slog tyrkeren Koray Kirci ud i blot to sæt. Samme flotte stil fortsatte i tredje kvalifikationsrunde hvor Shabib kun afgav to partier før han var videre til hovedturneringen. Her mødte han Sergei Bubka fra Ukraine, som Shabib uden de store problemer vandt over med cifrene 6-3, 6-3. 

 

Shabib er derved videre til anden runde af hovedturneringen hvor han formentlig får en smule mere modstand i mødet med den femte-seedede franskmand Yannick Jankovits, der ligger nummer 433 på verdensranglisten. Det sker i morgen, torsdag den 16. oktober kl. 9 morgen dansk tid.