Stensikker DM-titel til Mai Grage

8. marts 2014

Tennissporten.dk til DM-inde i København: Mai Grage blev helt som ventet dansk mester i damesingle. I finalen slog hun veteranen Karina I. Jacobsgaard, der ligesom Grage øvrige modstandere ved DM ikke var i nærheden af hendes niveau.

Det er snart en vane, at det er Mai Grage, der står øverst på skamlen, når en stor dansk tennisturnering er færdigafviklet. Sådan skete det således også efter lørdagens DM-inde, hvor Mai Grage i overbevisende stil strøg til tops efter finalesejr på 6-2, 6-1 over dansk tennis’ ’grand old woman’, Karina I. Jacobsgaard.

I de seneste år har Karen Barbat været den eneste, der har formået at slå Mai Grage, og ellers har hun kun været udfordret af Maria Jespersen. Da ingen af de to stillede til start ved DM lignede det derfor på forhånd, at Grage skulle tage sig af titlen som dansk mester, og sådan blev det også.

Det havde været fedt, hvis Karen og Maria også var med. Så havde der været nogle lidt tættere kampe”, fortæller Grage om fraværet af hendes to største udfordrere de seneste par år. DM-titlen betyder dog stadig ligeså meget for hende.

Det er et DM, så jeg er glad for titlen ligegyldigt, hvem der er med”.

Overbevisende turnering
Det har ellers været en ganske overbevisende turnering, Mai Grage har spillet. 6-1, 6-1 lød sejrscifrene i første runde, 6-1, 6-3 i anden runde, 6-1, 6-1 i kvartfinalen, og i semifinalen udraderede hun Ida Krause med 6-0, 6-0. I finalen kunne Karina I. Jacobsgaard heller ikke gøre meget mere modstand, end Grages øvrige modstandere, men Grage mener selv, at cifrene 6-2 og 6-1 lyver.

Finalecifrene siger ikke så meget. Vi havde nogle rigtig tætte partier og nogle lange dueller, men jeg vinder de rigtige dueller på de rigtige tidspunkter”, siger Grage.

Baglinjedueller
Netop i finalen havde man på forhånd spået, at Karina I. Jacobsgaard godt kunne presse Mai Grage. Jacobsgaard havde spillet en næsten ligeså flot turnering som Grage, og hun meldte selv om storform. Imidlertid var det ikke længe den rutinerede KB-spiller kunne følge med dansk tennis’ nuværende dronning.

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at det var lange seje baglinjedueller, der ville afgøre DM-finalen, og her var Grage bare mere skarp og mere sikker end Jacobsgaard. Indimellem diskede Jacobsgaard ganske vidst op med regulære genialiteter som et dykkende lob henover hovedet på Grage og et hårdt forhåndskrydsslag, hvor Grage kun kunne kigge beundrende på, men i det lange løb lavede Jacobsgaard bare flere fejl end den yngre klubkammerat.

Mod Karina gælder det om at være først på boldene. Hvis man bare slår den pænt tilbage til hende, så er hun den, der styrer. Hvis jeg skulle have en chance, skulle jeg først på boldene og trykke dem ud i siden, og det gjorde jeg så”, siger DM-vinderen om hendes opskrift på finalesejren.

Gentagende billede
Mai Grage brød første gang ved 2-1, og langsomt blev fejlene fra Jacobsgaard flere og flere til stor frustration for hende selv. Det skal dog siges, at fejlene i den grad blev fremprovokeret af en Mai Grage, der bare trykkede igen og igen og hele tiden lagde stenhårde bolde ned på Jacobsgaards baglinje.

Første sæt blev vundet med 6-2, og i andet sæt blev billedet gentaget. Grage brød igen ved 2-1, og hun blev ved med at presse Jacobsgaard til at lave fejl. Det var bare en klasse eller to til forskel mellem 00’ernes danske tennisdronning og 10’ernes dronning. Grage vandt andet sæt med 6-2 og tog dermed sit femte danske mesterskab i damesingle.

Jeg hæver mit niveau gevaldigt i forhold til, hvordan jeg har spillet i det sidste år tid. Det var meget tæt, og vi havde nogle virkelig gode dueller, men det er som om, at jeg får boldene lidt mere ud i siderne, laver lidt færre fejl og server bedre end hende”, fortæller Mai Grage om, hvorfor det er hende, det står med DM-titlen.

Mai Grage vandt også DM-inde i år 2011, mens Karen Barbat vandt DM-inde i år 2012 og 2013. Nu er Grage tilbage på tronen, og hendes overlegenhed blev understreget af, at hun også vandt damedouble-turneringen sammen med Malou Ejdesgaard i onsdags. Samlet stor Mai Grage med lørdagens titel nu med i alt 11 DM-titler.