Speedtennis!

14. april 2011

I Påsken introduceres speedtennis når der afvikles DM Inde for juniorer i Hørsholm-Rungsted Tennisklub. I turneringsugen vil der blive opstillet 6 speedtennisbaner som frit kan benyttes.

Speedtennis er den moderne form for stangtennis. Selvom speedtennis i sin form minder om stangtennis er det en langt hurtigere og actionpræget spil. Reglerne er anderledes end i stangtennis, da der spilles med ”sæt” og ”point”. De materialer der spilles med er langt mere robuste og kan holde til de store kræfter der lægges i spillet.

Det er den tidligere elitegymnast Palle Krabbe der har taget spillet til Danmark, efter han så det introduceret på en international idrætskonference i Italien for 2 år siden. Palle Krabbe har bl.a. introduceret spillet på mange skoler hvor det spilles i skolegården og ud over at give god motion til børnene også kan være deres indgang til tennisverdenen.

Palle Krabbe mener også at spillet har sin berettigelse i tennisklubberne, hvor det kan bruges som et supplement til fx reaktionstræning og almindelig klubhygge. Speedtennis kan spilles af op til 4 personer.

I denne video kan du få et indblik i mulighederne med speedtennis:

 

Lær mere

Du kan læse mere om speedtennis og se reglerne på www.speedtennis.dk