Solid Caroline er videre til semifinalen i Wuhan Open

25. september 2014

En tæt affære

For Caroline Wozniackis vedkommende gjaldt det i dag, torsdag, kvartfinalen i WTA-turneringen Dongfeng Motor Wuhan Open i Kina. Her mødte danskeren schweizeren Timea Bacsinszky, der er verdens nummer 61. Selvom dagens opgave på papiret så yderst overkommelig ud, så skulle man ikke lade sig narre. Schweizeren kom ud til kvartfinalen fyldt med selvtillid efter en sejr i gårsdagens kamp over Maria Sharapova i tredje runde.

Kvartfinalen blev en yderst tæt affære, hvor Bacsinszky viste selvtilliden med formidabelt offensivt spil, men dette var ikke nok mod danskeren, der viste imponerende takter i defensiven, og det var derfor marginalerne der var med til at afgøre næsten hver eneste bold igennem kampen. Efter en tæt kamp blev det til sidst Caroline Wozniacki, der vandt kvartfinalen med cifrene 4-6, 6-2, 6-3.

I første sæt lagde schweizeren ud med at finde de gode takter frem i offensiven, med gode hårde slag i dybde ude i sideren så Wozniacki kom ud at løbe. Dette gjorde at Bacsinszky var den første til at bryde modstanderens serv. Wozniacki kunne dog holde stand med godt defensivt arbejde og brød tilbage til stillingen 3-3.

Indtil videre var det meget tæt, hvilket også kom til udtryk i syvende parti, der varede over ti minutter. Her var Wozniacki ellers foran 40:15 i eget serveparti, men Bacsinszky kæmpede sig tilbage og endte med at vinde partiet. Herfra holdte Bacsinszky sig foran Wozniacki, hvilket gjorde at schweizeren fik første sæt hjem 6-4.

Andet sæt var en fortsættelse af det tætte første sæt, hvor der var lange flotte dueller med suveræne slag af begge spillere.  Dette var dog kun indtil stillingen 2-2 hvor Bacsinszky i femte parti fuldstændigt mistede fokus og lavede fire uprovokerede fejl i træk i eget serveparti. Modsat Bacsinszky kunne Wozniacki godt holde hovedet koldt, der kynisk udnyttede situationen og tog de sidste tre partier i andet sæt hjem.

I tredje sæt fik Bacsinszky skifte spillertrøje og indstillet sit fokus igen. De to tennisspillere spillede igen tæt indtil stillingen 3-3. Her begyndte Bacsinszky at vise træthedstegn modsat Wozniacki, der spillede ufortrødent videre. Her kan man se at maratontræningen er givet godt ind. Med fysisk overskud fik Wozniacki brudt til 5-3, og herfra skulle sejren så sikres med eget serveparti, der blev vundet uden problemer.

En tæt og flot spillet kamp og, selvom Bacsinszky tabte må man give schweizeren, at det har været en yderst flot præstation her i Wuhan Open. Bacsinszky, der endda skulle igennem kvalifikationen før hun kunne begynde hovedturneringen også på fornem hvis nå til semifinalen.

I semifinalen venter canadieren Eugenie Bouchard, der ligger nummer ni på verdensranglisten. I kvartfinalen vandt hun overbevisende over franskmanden Alizé Cornet i to sæt 6-3, 7-5. Det er første gang i karrieren at Wozniacki og Bouchard møder hinanden.

Vigtige ranglistepoint på spil i Kina

I Wuhan Open er der vigtige ranglistepoint på spil, da vi nærmer os sæsonfinalen i Singapore, hvor de otte bedste fra den igangværende sæson bliver invitereret med. Her ligger Wozniacki lige akkurat indenfor grænsen, da man forventer at den niendebedste bliver inviteret med grundet karrierestop fra Kineseren Li Na.

Der er tæt kamp om de otte pladser, og derfor er det vigtigt at optjene så mange ranglistepoint som muligt. Lige bag danskeren ligger tyske Angelique Kerber, der også var med i Wuhan Open, men eftersom at hun blev slået ud i dag i kvartfinalen, betyder det nu at Wozniacki trækker yderligere fra tyskeren med pladsen i semifinalen.

På den modsatte side er det netop semifinalemodstanderen Eugenie Bouchard, der er på ottendepladsen med 3901 point mod Wozniackis 3795. Dermed kan Wozniacki med en sejr i semifinalen hente ind på canadieren på Road to Singapore-ranglisten.