Slut på Sverige, men snart på farten igen

3. juni 2011

Nu da jeg alligevel skal fordrive tiden i toget på vej til Hamburg for at spille holdkamp, så tænkte jeg at det kunne være passende at opdatere bloggen lidt. For at runde Sverige hurtigt af, så blev det til et 2. Runde nederlag mod en rutineret australier (som jeg faktisk engang havde mødt som 19 årig i en sattellit i Sverige også!).

Kampen forløb sådan ok. Det blæste utroligt meget, men jeg var meget bedre ven med vinden end jeg tidligere har været. Dog kunne jeg godt mærke at han har spillet mange mange kampe på futures niveauet og var hurtig til at udnytte de relativt få svipsere jeg lavede i kampen. I alt blev det til to points i løbet af de 3 uger, hvilket var ganske tilfredsstillende, da jeg også havde ganske fornuftige lodtrækninger i modsætning til Philip. Specielt rart var det fordi det var mine første points i single.

Det er altid lidt af en mental barriere at komme over at få det første point. Så snart det kom i hus, så virkede det meget mere overskueligt for mig at få flere af dem. Generelt er jeg ikke så imponeret over niveauet som jeg var for de 6 år siden hvor jeg spillede sidst. Der er rigtig mange utroligt solide spillere, hvor man kommer i problemer hvis man ikke er på toppen. Omvendt så synes jeg ikke at der skal så meget til for at slå niveauet. Jeg har i år allerede fået 20 kampe i futures og kan mærke en anden ro i mig selv i forhold til de første turninger i Tyrkiet.

Mit spil i Sverige var ikke specielt prangende, men nok til at vinde rimeligt sikkert i alle de kampe, hvor jeg havde rigtig gode chancer for at vinde. Dog lige på nær i 2 uge hvor jeg tabte i md til en anden kvalifikant i 3 sæt og serven faldt i småstumper. Man lærer utroligt meget ved at betragte de rutinerede spillere i disse turneringer. De gør ikke specielt meget og spiller en del mere ubesværet end mange af de andre. Man glemmer tit at holde det på et simpelt plan, hvor man slapper af og har godt overblik over situationen og modstanderen. Dette tror jeg kommer ved at samle en masse kamperfaring på niveauet og træne specifikt på bestemte spillemønstre.

Det er meget vigtigt at have en ide om ens spillestil. Det gør det meget nemmere at udvikle den til træning. Jeg har først nu i løbet af i år fået opbygget et rimeligt solidt fundament, hvor jeg kan mærke at der er en plan med det meste jeg laver. Det mærkes tydeligt under træning, hvor jeg nemmere kan arbejde med nye ting uden at det "gamle" spil falder helt i stykker. Den nærmeste fremtid byder på et par holdkampe i DK og Tyskland, hvorefter jeg spiller 1-2 futures i Tyskland i slutningen af måneden og 2 mere i Estland i juli. Der bliver muligvis plads til et par danske turneringer ind imellem og så er der naturligvis DM i august.

Jeg vender tilbage så snart jeg har mere at fortælle!