Skovbakken-triumf ved Jyske Mesterskaber

2. juni 2014

Skovbakken vandt den interne Aarhus-kamp ved de jyske mesterskaber i herresingle. Finalen blev et rent Skovbakken-anliggende, da Andreas Moltke Leth slog Alexander Sunke. Hos kvinderne vandt Amina Hadzic (Esbjerg).

Søndag vandt Andreas Moltke-Leth de jyske mesterskaber i herresingle. Og hvorfor gjorde han så det?

Jeg var bedre end de andre”, så enkelt beskriver Moltke-Leth selv sin triumf.

Og det er sådan set noget om snakken. Fire sikre sejre i to sæt var alt Moltke-Leth skulle bruge for at sikre sig triumfen.

Useedet
I finalen søndag var det Alexander Sunke, Moltke-Leths klubkammerat fra Skovbakken, det gik ud over. 6-4, 6-3 vandt Moltke-Leth uden at være i de store problemer.

”Jeg havde forventet, at jeg var en af favoritterne”, fortæller Andreas Moltke-Leth, der ellers ved useedet ved de jyske mesterskaber.

Efter jeg har opholdt mig et halvt år i udlandet er jeg røget langt ned på den danske rangliste, men jeg vidste godt, at jeg havde en god chance alligevel”.

Allerede i kvartfinalen gjorde Andreas Moltke-Leth det af med den spiller, han havde forventet, var den sværeste modstander. Her ventede andenseedede Anders Holm nemlig, men med 7-5, 6-1 indledte Moltke-Leth, hvad der endte med at blive en stor Skovbakken-triumf.

Det var lidt den moralske finale allerede i kvartfinalen. På forhånd havde jeg forventet, at enten Anders eller jeg ville vinde JM”, forklarer den nykårede jyske mester.

Fortjent finale til Sunke
Andreas Moltke-Leth er Skovbakken-mand, og derfor kunne man da også mærke glæden i hans stemme, da han blev spurgt til deres succes ved de jyske mesterskaber. Sædvanligvis er Århus 1900 den mest succesrige Aarhus-klub, men ved de jyske mesterskaber var sagen anderledes. En ren Skovbakken-finale blev en realitet. Og helt fortjent hvis du spørger Moltke-Leth.

Alexander Sunke spillede rigtig god tennis. Det er lidt en overraskelse, men helt fortjent at han går i finalen”, lyder det fra Moltke Leth.

JM-vinderen døjer endda med en lille forstrækning i ryggen, der måske holder ham hjemme fra en ellers planlagt tur til Polen om en uges tid. Under alle omstændigheder forventer han dog at være klar til Kronborg Open, Leschly Cup, de danske Future-turneringer samt selvfølgelig DM.

Hadzic vandt hos kvinderne
Mens ingen af de seedede spillere nåede frem til finalen ved herrernes jyske mesterskaber, var kvindernes turnering lidt mere forudsigelig. Her vandt den førsteseedede Esbjerg-spiller Amina Hadzic med 6-2, 6-1 over andenseedede Josefine Axelsen.

Også på Fyn har de spillet deres unionsmesterskaber. Søndag vandt Mads Elholm i herresingle med 7-6, 6-3 i finalen over Henrik Korsgaard, og i damesingle vandt Emma Henriksen med 5-7, 6-3, 6-2 over Tine Winkler.

Unionsmesterskaberne på Sjælland og i København afgøres i pinsen.