Skadet stortalent vil nå de sidste junior Grand Slams

22. marts 2014

En skade i højre skulder driller Simon Friis Søndergaard, der ikke har spillet kamp siden Australian Open. Nu kæmper han hårdt for at komme ovenpå igen og blive klar til at spille årets sidste Grand Slam-turneringer, der hele året har været stortalentets store mål.

Simon Friis Søndergaard er i øjeblikket i gang med sit sidste år som juniorspiller, og her har det hele tiden været meningen, at han skulle vise talentet frem ved de helt store junior Grand Slam-turneringer. Det har en skade i højre skulder imidlertid sat en stopper for.

I december 2013 opstod skaden første gang, og den blev kun værre, da Friis Søndergaard valgte at spille Australian Open i januar. Siden da har han derfor måtte sidde ude, og han frygter nu for, at han misser årets næste Grand Slam-turneringen, French Open.

Skubbede mål
”Det har selvfølgelig skubbet mine mål lidt. Planen er, at jeg skal spille de sidste tre Grand Slam-turneringer, men det kan godt være, at vi bliver nødt til at droppe French Open i og med, at jeg ikke kan nå at spille nogen turneringer inden”, fortæller Simon Friis Søndergaard til On-Sport.

Jeg er selvfølgelig meget opmærksom på, at det ikke er noget, der påvirker resten af min karriere. Jeg har trods alt en lang karriere foran mig, men samtidig kan der også gå lang tid, før jeg får lov til at spille Grand Slam-turneringer igen, og dermed vil jeg også gøre alt for at nå at få de sidste junior Grand Slams på CV’et”.

Federer og Nadal
Grand Slam-turneringerne er da også noget helt specielt. Det er de største tennisarenaer i verden, og man kun er med som junior, lever man alligevel det samme liv, som verdens bedste tennisspillere lever, når man er af sted. Derfor er det en stor oplevelse, og samtidig giver det god erfaring, så man kan gå mere uimponeret til værks på senior-touren.

Det er rigtig godt at få en masse kampe mod de bedste juniorspillere i verden. Jeg tror det gør springet lidt nemmer i og med, at man har været på nogle af de største scener, som man er til Grand Slam-turneringerne. Der går man rundt sammen med Federer og Nadal og får ligesom et indtryk af, hvordan det er at leve livet på touren”, forklarer talentet fra KB til On-Sport.

Simon Friis Søndergaard er ikke eneste dansker på juniortouren. Også pigespilleren Emilie Francati rejser rundt til de største juniorturneringer. Hun er dog en årgang yngre end Friis Søndergaard og må derfor også spille juniorturneringer i år 2015.