Simona Halep laver overraskelsen og deler æg ud til Serena Williams

22. oktober 2014

Onsdag var det så tid til, at spillerne fra gruppe rød skulle i kamp igen, hvor de to vindere fra første spilledag stod overfor hinanden. Forventninger var høje til, at det blev en dramatisk og tæt kamp, men sådan skulle det ikke gå, hvor Serena Williams havde en decideret off-day.

Simona Halep spillede solidt offensivt spil med gode slag, hvilket betød at hun tog en sikker sejr hjem i to sæt og fik uddelt et sjældent æg til verdens nummer et. Halep vandt kampen, der kun tog en time og fem minutter med cifrene 6-0, 6-2.

Serena Williams derimod manglede tydeligvis niveau, og det var ikke den samme oplagte Serena, der stod overfor Ana Ivanovic, som stod der igen i dag over for rumæneren Simona Halep. Den normalt så offensive Serena blev presset i defensiven i det meste af kampen og kunne dermed ikke komme ind og dikterer kampens gang.

Det var Simona Halep, der havde styr på kampen fra start af, hvilket var naturligt med det niveau som Serena lagde for dagen, hvor det blev til et hav af uprovokerede fejl. Simona Halep var kynisk og udnyttede muligheden til at uddele et æg til den ellers så stærkt spillende amerikaner.

I andet sæt kom der mere gang i Serena, hvor hun for første gang i kampen kunne holde eget serveparti til stillingen 2-1. Serena begyndte at komme bedre med i kampen, men lige lidt hjalp det, da Halep var godt spillende. Serena fik tilkæmpet sig endnu et parti, men Halep kørte sejren komfortabelt hjem i andet sæt.

Det blev altså til en decideret ydmygelse af verdens bedste kvindelige tennisspiller, der normalt selv er spilleren der dikterer spillet og deler øretæv ud. Serenas nederlag betyder, at hendes sejrsrække i WTA Finals nu er stoppet på 16 sejrer i træk. Det er første gang i karrieren at Simona Halep vinder over en top tre spiller på verdensranglisten.

Med sejren ligger Simona Halep nu rigtig godt i gruppe rød med to sejrer i to kampe og er med alt sandsynlighed videre til semifinalen. Med nederlaget er Serena stadig med i kampen om at avancere fra gruppespillet, men der er nu pres på amerikaneren i hendes tredje og sidste kamp i gruppespillet.

I dagens anden kamp i gruppe rød er det Eugenie Bouchard, der står overfor Ana Ivanovic. De skal spille 13.30 dansk tid.

Billede af Robbiesaurus / CC BY-SA 2-0 / Beskåret /