Sikker Wozniacki-åbning i hedebølge

14. januar 2014
Caroline Wozniacki fik en perfekt start på årets første Grand Slam-turneringen. Hun overvandt både Lourdes Dominguez Lino og varmen i Melbourne, og danskerne er nu klar til anden runde med en sejr på 6-0, 6-2.
 
40 grader. Ikke ligefrem temperaturen de fleste ønsker at spille tennis i. Enten bør man ligge på stranden, og ellers bør man omringe sig af aircondition-anlæg. Caroline Wozniacki synes da åbenlyst heller ikke, at det var lige sagen at spille sin første kamp i Australian Open i forhold, man kun kan drømme om herhjemme i Danmark.
 
På intet tidspunkt gik danskeren dog kold i varmen, og hun havde ikke større problemer med at sikre sig en sejr over Lourdes Dominguez Lino i to sæt på kun godt en time. I første sæt uddelte Wozniacki et hårdkogt æg. 6-0 til danskeren i et sæt, hvor danskeren trykkede godt på og også spillede lidt mere offensivt, end vi normalt kender hende.
 
Fra starten af andet sæt gik der måske lidt for meget solstik i den for Wozniacki, der kom ned med et break og 1-2, men derfra så danskeren sig ikke tilbage. Hun vandt fem partier i streg og andet sæt med 6-2, og nu er hun dermed klar til et møde med Christina McHale, der venter i anden runde på torsdag.
 
– Lidt varmt derude –
Efter kampen var det da også modstanden fra oven, der fyldte mere end modstanden på banen. Wozniacki måtte efter kampen i isbad, for som hun selv udtrykker det, var det lidt varmt.
 
Det var lidt varmt derude i dag. Men jeg synes, at jeg var i stand til at holde hovedet koldt i første sæt. Hver gang vi byttede side, blev jeg kølet ned af isposer, håndklæder med is og lignende. I andet sæt kunne jeg mærke, at det begyndte at blive endnu varmere”, fortalte Wozniacki efter kampen til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.
 
Men det var varmt for os begge, og det var godt, at det lykkedes mig at lukke kampen i to sæt, og at den ikke var for lang”.
 
Spillet var Caroline Wozniacki ellers generelt tilfreds med, og så mener hun også, at hun var god til at lukke vejrforholdene ude. Eneste lille koncentrationssvigt kom i begyndelsen af andet sæt, men det overvandt hun hurtigt.
 
Det var måske en lille smule manglende koncentration, men jeg prøvede også et par ting, lavede et par uprovokerede fejl, og så var det bare at kæmpe sig tilbage igen”, forklarede danskeren til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.
 
Men generelt er jeg tilfreds med den måde, jeg fightede på og ikke tænkte over, hvor varmt det var, men bare hele tiden tænkte på, hvad jeg skulle gøre for at lukke kampen”.