Shabib: Ser mig selv som en af favoritterne

15. november 2013

GPS Masters indledes senere i dag, og i herreturneringen er Mohamed Shabib en af dem, der kan gå hele vejen. Han peger selv på Mikael Torpegaard og Philip Ørnø som sine værste konkurrenter, og efter en flot efterårssæson går han nu efter sæsonfinaletitlen.

Der kunne meget vel være dømt DM-revanche, når herrerne spiller GPS Masters denne weekend. Både DM-vinderen Mikael Torpegaard og DM-sølvvinderen Mohamed Shabib har spillet fantastiske efterårssæsoner med gode præstationer i udenlandske future-turneringer, og nu kæmper de om årets sidste titel ved GPS Masters.

Den eneste, der kan true de unge DM-finalister, er ifølge Mohamed Shabib selv, Philip Ørnø, der ikke har spillet internationalt, men som til gengæld er ubesejret ved DH-inde. Derfor mener Shabib også, at hans nøglekamp ved GPS Masters bliver gruppekampen mod Philip Ørnø, som for alt i verden skal vindes, så han kan undgå Mikael Torpegaard, der formentlig vinder den modsatte gruppe, før finalen.

Jeg betragter helt klart også mig selv som en favoritterne. Mit mål er at tage en kamp ad gangen og i hvert fald at komme i gennem puljen. Jeg tror nøglekampen, der afgør, om jeg går i finalen, er kampen mod Philip Ørnø. Som jeg ser det, er de tre bedste spillere i den her turnering Mikael, Philip og mig”, lyder det uden tøven fra Mohamed Shibib.

Ørnø gør gruppen svær
På papiret er Mohamed Shabib også havnet i finalestævnets sværeste gruppe. Foruden Philip Ørnø har puljen også deltagelse af Århus-etteren Andreas Hovesen Pedersen og Gentoftes etter Joakim Bay Simonsen. I den anden gruppe har Mikael Torpegaard selskab af Sander Gøjls-Andersen, Christian Sigsgaard og Rasmus Schwarz. Mohamed Shabib regner dog med, at han nok skal komme i semifinalen, men hæfter sig ved, at han har fået den svære gruppe.

Mikael (Torpegaard i den modsatte gruppe red.) kommer videre uden at være i nærheden af at tabe et sæt. Min gruppe er stærkere, fordi Philip er der. Joakim Bay og Hovesen Pedersen spiller udmærket tennis, men det er ikke prangende på nogen måder, så jeg vil helt klart sige, at det er Philip og mig, som er favoritterne til at gå videre. Men det betyder jo rigtig meget, om man vinder gruppen eller ej. Hvis jeg vinder gruppen, så slipper jeg for at møde Mikael i semifinalen og får en lettere vej til finalen”, vurderer Shabib, der på papiret er favorit mod Philip Ørnø. Ganske vidst er Ørnø godt kørende indendørs, mens hans favoritunderlag er gruset, og i de to spilleres seneste møde vandt Shabib DM-kvartfinalen på Ørnøs favoritunderlag.

Philip spiller lidt halvdefensivt, men hans kontraspil kan også fungerer godt indendørs, fordi jeg kommer til at sætte mere tryk på. Det bliver nøglekampen, men indendørs er lige mig. Det blæser ikke, og bolden hopper på samme måde hver gang”, siger Shabib, der med sin klub ATK ikke spiller i Elitedivisionen.

Ingen undskyldninger
Selvom det ikke er blevet til Elitedivisionstennis for ATK-spilleren, er han stadig blevet udfordret på allerhøjeste niveau. Han har nemlig brugt efteråret på at spille internationalt, og det er gået rigtig godt. Senest har han sammen med Århus-spilleren Anders Holm nået finalen i double ved en future-turnering i Tyrkiet. Den gode form skal han nu bruge ved GPS Masters.

Jeg har spillet rigtig godt her i Tyrkiet også, og jeg får trænet en masse med min svenske klub også. Så det går super godt, og jeg har da helt klart høje forventninger til den her turnering. Jeg vil gerne ind og vinde den. Det er da helt sikkert. Ikke noget der”, lyder det skarpt for Mohamed Shabib, der glæder sig til at spille hjemme i København, hvor familie og venner kommer og kigger, og hvor de indendørs forhold er perfekte til hans spil.

Jeg spiller rigtig aggressivt. Jeg slår hårdt og tager bolden tidligt, så det er en kæmpe fordel for mig, at det er indendørs, og når det er i B 93, passer det mig rigtig godt. Underlaget er godt, og lyset er godt, så der er ingen undskyldninger for, at jeg ikke skulle spille godt denne weekend”.

Herrenes GPS Masters spilles ligesom damernes fredag, lørdag og søndag med gruppekampe fredag og lørdag og semifinaler og finaler søndag.

Grupperne til GPS Masters (herrer):

Gruppe 1:
Mikael Torpegaard
Sander Gjøls-Andersen
Christian Sigsgaard
Rasmus Schwarz

Gruppe 2:
Mohamed Shabib
Philip Ørnø
Andreas Hovesen Pedersen
Joakim Bay Simonsen

Kampprogram for GPS Masters (herrer):

Fredag aften:
Gruppe 1: Torpegaard vs. Schwarz
Gruppe 1: Andersen vs. Sigsgaard
Gruppe 2: Shabib vs. Simonsen
Gruppe 2: Ørnø vs. Pedersen

Lørdag formiddag:
Gruppe 1: Torpegaard vs. Sigsgaard
Gruppe 1: Andersen vs. Schwarz
Gruppe 2: Shabib vs. Pedersen
Gruppe 2: Ørnø vs. Simonsen

Lørdag eftermiddag:
Gruppe 1: Sigsgaard vs. Schwarz
Gruppe 1: Torpegaard vs. Andersen
Gruppe 2: Pedersen vs. Simonsen
Gruppe 2: Shabib vs. Ørnø

Søndag formiddag:
Semifinale: Vinder G1 vs. 2’er G2
Semifinale: Vinder G2 vs 2’er G1

Søndag eftermiddag:
Finale: Vinder SF1 vs. Vinder SF2