Sensationen udeblev

15. januar 2011

Frederik Løchte Nielsen var lørdag aften tæt på at spille sig ind i hovedturneringen i Melbourne. Men desværre tabte den unge dansker i 3 sæt til den storservende og tidligere marathondystende franskmand, Nicholas Mahut, med cifrene 7-5 3-6 6-3.

Frederik Løchte Nielsen spiller ellers fantastisk til at starte med, og bringer sig foran med 4-1 i første sæt. Pludselig indfinder et utal af uprovokerede fejl sig, og franskmanden kan uden større besvær hive sættet hjem. Andet sæt ligner umiddelbart en gentagelse af første, 4-1 til Løchte og Mahut bryder tilbage. Men Løchte har heldigvis glemt første sæt, og får sættet lukket på fornem vis.

I tredie og afgørende sæt er det som om, vinden tager til, og det slår angiveligt danskerens rytme i stykker. Frederik Løchte Nielsen siger da også selv efter kampen, at det er een af årsagerne til, at han forholdsvis hurtigt kommer bagud 1-5. Men som det ofte er, når man har ryggen mod muren, begynderden unge dansker at spille mere frigjort, og formår at bryde franskmandens serv og bringe sig på 3-5. Det skal lige til at blive rigtig spændende, da Mahut finder fire gode server frem og lukker ballet.

Det var en ærgelig, men fattet Frederik Løchte Nielsen, der efter kampen mødte det fremmødte danske pressekorps. Specielt var han ærgelig fordi, han følte sig spillemæssigt overlegen, og franskmandens storserv havde han rigtig godt fat i. (Sådan så det også ud for undertegnede på sidelinien).
Mindre ærgeligt bliver det ikke af, at Frederik Løchte Nielsen faktisk ikke følte, han spillede sig ud. Men ifølge ham selv – meget typisk for ham i de store kampe. Det er en mental barriere, der skal overskrides, og det kan kun ske ved at prøve at stå i situationen igen og igen. Der er lidt at abejde med for Danmarks bedste mandlige tennisspiller, et arbejde som på ingen måde ser ud til at slå ham ud.