Seerrekorder på stribe

9. august 2010

Pressemeddelelse fra e-Boks Sony Ericsson Open

Caroline satte – igen – seerrekord fredag aften 9. august 2010

Caroline Wozniacki spillede fredag aften et spændende tre sæts drama mod Julia Görges i kvartfinalen af e-Boks Sony Ericsson Open 2010, og det var noget, der fik seerne til at tænde for TV 2, som viste kampen direkte fra klokken 20.00. 612.000 mennesker så i gennemsnit med i hele opgøret fra Farum Arena, hvilket var en stigning på 100.000 seere i forhold til torsdag, da det danske tennises spillede mod Iveta Benesova i 2. runde – og en stigning på 200.000 seere i forhold til Caroline Wozniackis opgør i 1. runde.
Og undervejs i den live transmitterede kvartfinale mod Julia Görges kom flere og flere seere til – flest naturligt nok da tredje sæt skulle afgøres. Her så næsten en million danskere med – helt præcist 976.000 seere.
Fredag aften er i Danmark familieaften foran fjernsynet, og i løbet af sommeren har fredagens aftenprogram på TV 2 budt på ’Så det synger’, og det program har i snit omkring en halv million seere. Så Caroline Wozniacki er altså endnu bedre til at få familien Danmark til at tænde for fjernsynet.
I weekenden ligger tallene altid lavere, men semifinalen lørdag blev set af 348.000 mennesker i snit, mens 518.000 mennesker i gennemsnit så hele finalen mellem Caroline Wozniacki og Klara Zakopalova søndag formiddag. Og det skal bemærkes, at hele 63 procent af dem, der havde tændt for tv søndag formiddag, så finalen.
”Det her var en stor test for os, fordi vi valgte at vise noget, som ikke var en genudsendelse, men sport her og nu. Så disse taler fuldt ud tilfredsstillende for os. Vi er på TV 2 ikke vant til at vise tennis i primetime, og det havde vi også sat forventningerne efter, men dejligt, at antallet af seere er voksende hen mod slutningen af turneringen”, siger Frederik Lauesen.

”Og jeg er mest imponeret over, at 518.000 seere ser finalen søndag formiddag”, siger sportschefen.

Hos WTA-arrangør NSG Tennis modtages de flotte seertal med glæde.
”Det er klart, at det for både os og TV 2 var et spørgsmål om at turde tro på, at tennis har en folkelig gennemslagskraft, og det er efter denne turnering nu endegyldigt bevist, for dem, der måtte have været i tvivl”, siger bestyrelsesformand Steen Thomsen.