Så lykkedes det endelig for Gentofte

30. august 2014

Medaljespil: Gentofte er klar til DM-finalen for hold efter sejr på 4-2 over Birkerød. 2-2 efter singlerne blev efterfulgt af to Gentofte-sejre i double, og så er de klar til finalemøde med KB søndag.

Den har de ventet længe på i Gentofte. Rigtig længe. Utallige gange er de blevet stoppet af Birkerød lige før, det blev rigtig rigtig sjovt, men lørdag kom den så. Den åh så vigtige sejr over Birkerød i en DM-semifinale.

Efter 2-2 da singlerne var spillet, viste Gentofte sig stærkest i doublerne. 4-2 til Gentofte-pigerne, og endelig kan de se frem til en finale.

Det er kæmpe stort. Det er virkelig stort, at vi er i en finale. Det er så godt”, lød det begejstret fra Gentoftes førstesingle Maria Jespersen efter sejren.

Maria Jespersen var selv med til at sikre Gentofte-sejren, da hun sammen med Emma Rønholt besejrede Anna Signe Rasmussen og Karen Barbat i førstedoublen. Da sidste bold var spillet kunne Gentofte-pigerne endelig juble. Det var en sejr, der virkelig betød noget for dem.

De var trætte af at spille om bronzemedaljer. Ved det seneste hold DM både ude og inde var Birkerød for stærke for Gentofte, men lørdag var det anderledes. Og netop at sejren kom over Birkerød, gjorde den endnu bedre.

Det er fedt. Jeg vidste, at der var en mulighed for, at vi kunne slå dem i dag. Specielt vores anden- og tredjesingle gjorde det rigtig godt, og så kunne vi jo godt”, sagde Maria Jespersen

Jespersen tabte til Barbat

Maria Jespersen havde ellers selv sine problemer i single. Der er en regel, der hedder, at hun altid taber til Karen Barbat, og det gjorde hun også i dag. 6-3, 6-1 vandt Barbat overbevisende i førstesinglen.

Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men jeg spillede ikke godt”, fortalte Jespersen om sin singlekamp.

Jeg har fået behandling hele ugen på grund af mine to fibersprængninger i armen. Jeg startede godt og var egentlig overrasket over, hvor godt jeg spillede, men så slappede jeg lidt for meget af, og så var Karen for god”.

I de øvrige singler var Gentofte imidlertid væsentlig bedre med. Emma Rønholt vandt en yderst vigtig sejr over Anna Signe Rasmussen i andensinglen med 6-2, 6-3, og Helena Francati slog Kathrine Berge 6-2, 6-1 i tredjesinglen. I fjerdesinglen kom der så et nederlag til Isabella Kirkegaard mod Caroline Fricke med 6-4, 6-2, men singleresultaterne havde Gentofte kalkuleret med.

Isabella er god, men hun kommer som 13årig og skal spille medaljespil, så vi vidste godt, at det ville blive svært. Vi vidste, at Emma og Helena skulle vinde, men det regnede vi også med, at de kunne, og de gjorde det rigtig godt”, roste Gentofte-esset sine holdkammerater.

Ville undgå golden-match-tie-break

Før doublerne valgte Gentofte så at satse. De ville vinde begge doubler og undgå en golden-match-tie-break, og derfor stillede de stærkt i begge doubler. Det skulle vise sig at være en klog beslutning.

Først besejrede Eva Dyrberg og Helena Francati Caroline Fricke og Kathrine Berge, og derefter kunne Maria Jespersen afgøre det sammen med Emma Rønholt, da de slog Anna Signe Rasmussen og Karen Barbat.

Vi gik efter begge doubler, og det gav pote. Vi vidste, at vi nok ville vinde andendoublen, og så spiller Emma og jeg rigtig godt”, jublede Maria Jespersen.

KB slog sikker Esbjerg

Jespersen og de øvrige Gentofte-piger kan i finalen se frem til et møde med det evigt suveræne KB-hold. KB besejrede sikkert Esbjerg med 4-0 efter udelukkende singlekamp og spillede sig dermed let i finalen.

Selvom KB umiddelbart ligner en svær modstander for Gentofte, så tror de på tingene. KB stiller nemlig langt fra ligeså stærkt, som de har gjort de tidligere år, og det kan blive Gentoftes chance.

Vi tror på det. Jeg mener, at vi har chancen for at vinde, og det går vi selvfølgelig hundrede procent efter”, understregede førstesinglen fra Gentofte.

En nøglekamp i finalen bliver andensinglen mellem Karina Jacobsgaard og Emma Rønholt. Her skal Rønholt helst vinde, hvis Mai Grage, som alle forventer, slår Maria Jespersen.

Jeg tror på Emma. Hun er god for tiden. Jeg tror på, at vi kan vinde anden- og tredjesinglen, og så får vi måske en anden fjerdesingle med, så vi også har chancen der. Jeg vil også gerne vinde, men det bliver svært”, mener Maria Jespersen.

Finalen mellem Gentofte og KB spilles søndag kl. 10.30 på KB’s anlæg.