Så let var det nu heller ikke

20. januar 2010

Selv om det har betydet nederlag for canadiske Aleksandra Wozniak seks ud af de syv gange, hun har stået ansigt til ansigt over for danske Caroline Wozniacki, er det bestemt ikke et udfald, sidstnævnte tager for givet.

– Jeg prøvede at styre spillet så godt jeg kunne, men så let var det nu heller ikke, betroede Caroline de fremmødte pressefolk umiddelbart efter den vigtige kamp, som har bragt danskeren frem til 2. runde.

På papiret ser en sejr på 6-4, 6-2 jo ganske komfortabel og overlegen ud, og fra tilskuerpladserne i den flotte Hisense Arena så det til tider også legende let ud, men sådan var det ikke, erklærede danskeren. Kampen bød da også momentvis på slagudvekslinger, hvor canadieren virkelig fik presset sin danske veninde, men Caroline er ikke fremhævet for sin stærke defensiv for ingenting. Hun red stormen af og vendte de canadiske udfald til egen fordel.

Hendes modstander, Aleksandra Wozniak, syntes bestemt heller ikke det var nogen let opgave at møde sin ”onde ånd” igen – og så i en 1. runde-kamp i en grand slam.

– Det var virkelig ’a tough draw’, en uheldig lodtrækning, for mig. Jeg er en spiller, der vil fremad på banen, og det er svært mod Caroline, for hun får alting tilbage og er meget sikker og konstant, og selv lavede jeg alt for mange uprovokerede fejl (dobbelt så mange som Caroline, red.). Jeg bruger en masse energi på at forsøge at lave vindere, men Caroline blokerer bare og udnytter den energi og fart, jeg sætter i boldene, forklarede den sympatiske og storsmilende canadier bagefter.
– Det lykkedes flere gange at få bygget et angreb op i dag, og vi havde flere gode rallies. Jeg føler mig egentlig ikke sårbar overfor hendes grundslag, men det er bare ikke til at komme igennem hendes forsvar.
Det er spillere af hendes type, der understøtter opfattelsen af, at der rent faktisk findes gode tabere – og Carolines canadiske næsten navnesøster, med hvem hun har de polske rødder tilfælles, afslutter da også med at ønske sin danske medsøster en fin placering i turneringen. På spørgsmålet hvorvidt hun tror, at Caroline kan gøre det endnu bedre end i 2008, hvor hun nåede frem til 4. runde, nikker hun ivrigt og siger, at danskeren i hvert fald har våbnene, herunder hendes speciale: det tunge og vedvarende skyts fra baglinien, som kan virke temmelig demotiverende på enhver modstander.

Caroline for sin del har tænkt sig at komme igennem turneringen kamp for kamp uden at ligge under for det pres og de forventninger, som omgivelserne måtte lægge på hende efter hendes spektakulære præstation i US Open, erklærede hun som svar på det spørgsmål. Og på spørgsmålet hvorvidt hun havde regnet med at være nr. 4 i verden i så ung en alder, svarede hun:

–  Nej, jeg havde ikke regnet med, at det ville ske så tidligt, men jeg er selvfølgelig lykkelig over det. Jeg har arbejdet meget hårdt, og jeg er virkelig, virkelig tilfreds med den måde, jeg spiller på. Og jeg håber jeg fortsat kan udvikle mit spil og blive bedre og bedre, siger Caroline.

Det får hun lejlighed til at afprøve, når hun allerede i morgen møder tyske Julia Görges, som er nr. 76 på verdensranglisten. Det vidste hun ikke, før hun gik ind til pressemødet, men oplysningen skræmmer hende ikke specielt.

– Jeg kender hende kun på venindeplan, har ikke set mange af hendes kampe, men jeg ved, at hun kan spille tennis på et temmelig højt niveau. Det bliver endnu en hård match, men København blev jo heller ikke bygget på en dag, smiler hun til afsked efter dagens dont.

Det kan der være noget om – men det gjorde Melbourne jo heller ikke…

Kampen statistisk set:
Caroline Wozniacki – Aleksandra Wozniak:
Første serv i procent: 65 – 57
Esser: 1 – 1
Dobbeltfejl: 2 – 9
Uprovokerede fejl: 25 – 51
Vindere (serven inklusive): 17 – 20
Vindere ved nettet: 7 af 11 – 13 af 16
Hurtigste serv: 175 km/t – 171 km/t