Rusland sikrer sejren i Davis cup over danskerne

8. marts 2015

Søndagens første single var et møde mellem Frederik Løchte Nielsen og Andrey kuznetsov. Det er deres første indbyrdes opgør, begge spillere vandt deres første kamp ved Davis Cup. Efter danskernes nederlag i lørdagens double skulle Løchte have en sejr for at Danmark skulle have chance for at vinde opgøret.

Første sæt holdte begge spillere serv indtil stillingen 3-3. Det var russeren der tog føringen og breaket men da han skulle serve kampen hjem breakede Nielsen på fornem vis tilbage. Danskeren kunne dog ikke bevare koncentrationen og Kuznetsov breakede tilbage med det samme. Efter et vanskeligt parti for russeren holdte han serv og vandt sættet 7-5. Frederik havde ellers breakmulighed i russerens serv men kunne ikke tvinge kampenn ud i en tiebreak.

Andet sæt startede rigtig godt for Løchte der fik en føring på 2-0, men igen efter at have breaket kunne danskeren ikke bevare koncentrationen og holde breaket. Russeren fandt de gode slag frem og vandt 4 partier i træk. Nu lignede det for alvor en svær opgave for Løchte men danskeren gav ikke op uden kamp. I russerens serv havde Løchte 3 breakchancer til at udligne til 4-4, de blev dog ikke udnyttet og Kuznetsov kom i stedet på 5-3. Han kunne efterfølgende breake til en sætsejr på 6-3.

I tredje sæt var Kuznetsov dominerende i grundspillet, han vandt tredje sæt med 6-2 og sikrede Rusland sejren efter en føring på 3-1 i kampe. Efter 4 matcher kan Danmark ikke længere indhente Rusland. Rusland sikrer sig dermed videre deltagelse hvorimod danskerne skal spille for at undgå nedrykning til world group 2. Danskerne skal enten møde Sverige eller Østrig, som spiller i løbet af eftermiddagen, i det opgør er intet afgjort. Det bliver spændende at følge om det danske landshold skal have revanche over Sverige eller om de skal møde Østrig.

I dagens sidste opgør kan Martin Pedersen pynte på resultatet når han skal møde Evgeny Donskoy.