Piotr forstod ikke Carolines position i returneringerne

20. januar 2015

Da Caroline Wozniacki fik ændret position i sine returneringer, skiftede kampen karakter, mener Piotr Wozniacki.

Af Simon Svensson, Tennissporten.dk’s udsendte reporter i Melbourne, Australien og Jonas Løytved

MELBOURNE/HELSINGØR.

Tilfreds, en god sejr, men det kunne sagtens være bedre. Sådan kunne Caroline Wozniackis sejr over Taylor Townsand fint opsummeres, og sådan så kampen også ud fra Piotr Wozniackis stol.

Farmand og træner var glad for kampen og glad for sejren, men samtidig erkender han også, at alt langt fra var perfekt i Caroline Wozniackis åbningssejr i Australian Open med cifrene 7-6, 6-2.

Det er en svær kamp, fordi det er første kamp i turneringen, og fordi Townsand kendte Caroline efter deres møde i Auckland”, fortæller Piotr Wozniacki til Tennissporten.dk’s udsendte reporter.

Kampen startede nervøst, men generelt spiller Caroline fornuftigt, og som kampen skrider frem bliver hun bedre og bedre og ender også med at vinde rimelig sikkert”.

Forkert position i returneringer
Det største problem for Caroline Wozniacki i første sæt, som blev tæt, var hendes returneringer. De gav for meget plads til Townsand til at blive aggressiv.

Carolines største fejl var returneringerne, hendes position var ikke korrekt. Hun står, som hvis hun skulle spille mod en højrehåndet spiller, men hun spiller mod en venstrehånd. Jeg forstår ikke, hvorfor hun gør sådan hver gang. Det giver Townsand muligheden for at være aggressiv og komme til nettet”, lyder det fra Piotr Wozniacki, der fik en advarsel undervejs i kampen for at være for højlydt.

”Men jeg forsøger at råbe til hende, at hun skal gøre det anderledes, og hun får også rettet ind og begynder at returnere bedre. Det var et nøglepunkt i kampen”.

Derefter blev det også en anden kamp. Townsand havde sværere ved at holde serv og blev presset bedre af Wozniacki.

Efter Caroline begynder at returnere fornuftigt, så blev det et anderledes spil, og så vinder hun også andet sæt med 6-2. Nogle gange var banen stadig for åben, men generelt blev det et helt anderledes spil. Så da hun fra 2-1 i andet sæt får ændret sin position, bliver det langt bedre”, konstaterer træneren.

Højere tempo mod Azarenka
Nu venter Victoria Azarenka i anden runde. Den værst tænkelige lodtræning for den danske tennisdarling, og mod Australian Open-vinderen fra 2012 og 2013 bliver det ikke råd til fejl som mod Townsand.

Azarenka er en rigtig god spiller, og hun har spillet godt her i Melbourne. Så mod Azarenka skal Caroline helt klart spille med højere tempo og ikke bare stå og vente. Hun skal ind og være først på boldene, det er der ingen tvivl om”, siger Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniackis kamp mod Victoria Azarenka spilles torsdag.