Phillip ?rn? tager DM-guldet efter sejr over vennen, Shabib

7. marts 2015

Seedningen holdte stik, hvor båede den første og anden seedede stod i dagens herresinglefinale ved DM inde 2015.

Der var lagt op til et brag af en kamp, hvor de to gode venner Phillip Ørnø og Mohamed Shabib skulle kæmpe om den eftertragtede guldmedalje.

Ørnø endte med at være kampens bedste mand og tog fortjent guldet hjem med 4-1 i sæt. Sejrcifrerne blev således 7-6, 6-7, 6-0, 6-2 i Ørnøs favør.

Kampen var som forventet en yderst spændende kamp, der bølgede frem og tilbage mellem de to spillere, der skiftedes til at bryde sin modstander og tage føringen.

Shabib lagde bedst ud i første sæt og brød Ørnø i første parti, men birkerødspilleren holdte fast og brød tilbage til stillingen 3-3. Shabib brød straks igen og indtog føringen med 5-3, og det så ud til, at han skulle tage første sæt. Ørnø holdte fast i troen og kæmpede sig tilbage og brød til stillingen 5-5 i et parti, hvor Shabib lavede hele fem fejlserve i træk. De to spillere holdte deres serv og første sæt skulle afgøres i tiebreak. Her viste Ørnø kølighed og vandt 7-2 i tiebreaken.

I andet sæt startede Ørnø igen skidt ud, men som i første sæt gik det frem og tilbage mellem finalisterne. I det ene øjeblik brød Shabib og det næste Ørnø, hvorefter Shabib afværger tre breakbolde. De to spillere fulgtes ad op til stillingen 6-6, og der skulle derfor igen en tiebreak til for at afgøre sættet. I den adnen tiebrak var det modsat den første Shabib, der tog overhånd og iskoldt vandt 7-1.

Men ligeså godt som Shabib sluttede andet sæt af, lige så skidt spillede han i tredje sæt. Man skulle tro at Shabib var blevet skiftet ud med en lavere rangeret spiller, eftersom han overhovedet ikke kunne finde sit spil frem fra de to første sæt. Den afgørende sætbold, der var en dobbelfejl fra Shabib, symboliserede ganske fint Shabibs spil i tredje sæt, hvor han blev ægget af Ørnø, der var i kontrol igennem hele sættet.

I fjerde sæt kunne Shabib stadig ikke finde sit spil, og han virkede opgivende. Ørnø holdte sit niveau og kunne uden de store problemer køre en sætsejr hjem i fjerde og afgørende sæt.

Kigger man på statistikken, kan man se at en af Shabibs svagheder ved dagens finale var fejlserve. Igennem de fire sæt formåede han at lave hele 22 dobbeltfejl modsat Ørnø, der havde godt styr på sin aggressive serve. Ørnø lavede kun fire dobbeltfejl igennem kampen.

Igennem kampen havde Shabib følelserne uden på tøjet, som man efterhånden kender ham for, da han viste mange frustrationer med tilråb til sig selv og dommerne, da han var særdeles uenige i et højt antal dommerkendelser.

Ørnø kan glæde sig over DM-guld for anden gang i karrieren efter en flot og taktisk præstation.

Shabib kan dog trøste sig med at han ikke er helt færdig ved dette års DM inde endnu. Han danner nemlig makkerpar med Ørnø i herredoublefinalen, hvor de står overfor Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen.

Et stort tillykke til Phillip Ørnø med Dm-guldet fra Tennissporten.dk.