Pedersen servede Danmark i gang

31. januar 2014

Tennissporten.dk til Davis Cup i Hørsholm: Danmark fik en drømmestart på Davis Cup-kampen mod Cypern. Martin Pedersen, den danske andensingle, havde ingen problemer mod Cyperns førstesingle, talentfulde Sergis Kyratzis. Med gode server og initiativrigt spil vandt ’Pede’ med 6-2, 6-3, 6-2, og han bragte dermed Danmark foran med 1-0 mod Cypern.

Hvad har Sergis Kyratzis mon at komme med? Det spørgsmål har de nok stillet sig selv en del gange i den danske lejr de seneste par dage. Den blot 18-årige cypriot er øens bedste kort i denne weekend, og alle ved godt, at han har fremtiden foran sig. Et fint cypirotisk tennistalent.

Det talent havde Martin Pedersen dog ingen problemer med at slå. Det var ikke blot rutinen, der var forskellen. Martin Pedersen spillede ganske enkelt på et højere niveau, end hans cypriotiske modstander. Han var fokuseret, tændt og ikke mindst velspillende, og med de velkendte ubehagelige server, der dalede smukkere ned i hjørnerne end sneen i de hvide landskab udenfor, var danskerens spil i høj klasse.

Martin Pedersen var bedre end en ikke specielt velspillende Sergis Kyratzis i alle spillets facetter. Han behøvede ikke engang anstrenge sig videre for på under halvanden time at slå Cyperns etter. Pedersen vandt med 6-2, 6-3, 6-2, bragte Danmark stensikkert i front med 1-0 og sendte det klare signal, cyprioterne skal op i gear, hvis ikke denne Davis Cup-kamp skal blive ganske spændingsforladt.

Serve sig ud af problemerne
Pedersen startede ganske vidst usikkert. Der var lidt for mange fejl i baghånden og lidt mistiminger i spillet, men det var lige meget, når man bare kan serve sig ud af problemerne. Det gjorde ’Pede’, og samtidig fik han stille og roligt gang i forhånden. Når både serven og forhånden kører for KB-spilleren, så er han giftig.

På den anden side af nettet gjorde Sergis Kyratzis det imidlertid heller ikke svært for danskeren at stråle. Spillet var ikke prangende, og det var vel egentlig kun serven, der gjorde, at det var muligt for Kyratzis at hente partier i kampen.

Pedersen kom hurtigt foran med 4-0 i første sæt, og da Kyratzis her fik gang i sin serv formåede han at pynte på første sæts cifre. Sættet var dog aldrig i nærheden af at komme i fare for Martin Pedersen. Danskeren løftede også sit spil og vandt sikkert med 6-2.

Løftede niveauet
Fra andet sæts start fortsatte Martin Pedersen med at løfte niveauet. Han servede selvfølgelig fortsat godt, og grundslagene sad ofte snorlige. Heldigvis for kampen løftede Kyratzis også sit spil, ellers havde det knapt nok været en tenniskamp.

Cyprioten var med til 3-3, men så slog ’Pedes’ power til. Han satte nogle fantastiske returneringer ind, og pludselig havde han brudt to gange og taget andet sæt med 6-3. Det virkede som om, at Pedersen lidt gjorde, hvad der passede ham. At han havde et gear mere, end sin cypriotiske udfordrer.

Pedersen løftede publikum
Pedersen spil var med til at løfte publikum i Scanomat Hallen. Publikum formåede i kampens indledning ikke at skabe videre stemning, og det danske bænk forsøgte gentagende gange at sætte gang i publikum. Det havde de ikke det store held med, men det havde Martin Pedersen til gengæld.

Han gjorde ikke noget direkte. Han spillede bare forrygende tennis, og så kunne publikum lide, hvad de så. I stedet for blot at kigge tennis hjalp de med klapsalver deres rødhårede favorit frem inde på det blå og grønne underlag. Pedersen kunne lide det. Han var fokuseret og meget svær at stoppe.

Det ekstra gear
I tredje sæt brød danskeren foran med 3-1, og så lignede det afgørelsen. Måske troede Martin Pedersen også selv en smule for meget, at han havde vundet. I hvert fald fik Kyratzis brudt, for første og eneste gang i kampen, og reduceret til 3-2, men den cypriotiske fornøjelse varede kort.

Pedersen viste igen, at han havde et ekstra gear, da han blev presset. I et langt parti var han den, der holdte koncentrationen længst, og så var han igen oppe med et break. Her lukkede han ikke Kyratzis ind i kampen mere og tog sikkert tredje sæt med 6-2.

Med Martin Pedersens sikre sejr er Danmark foran med 1-0 i Davis Cup-kampen mod Cypern. Næste kamp er Frederik Løchte Nielsen mod useedede Petros Chrysochos, og gør Løchte det ligeså godt som sin landsmand, bliver det en rigtig sjov dansk eftermiddag i Hørsholm.