Pedersen før DM: Betragter ikke mig selv som en outstanding favorit

2. marts 2014

Favoritværdighed: På papiret er Martin Pedersen den helt store favorit i herresingle, når DM-inde spilles den næste uge i KBs tennishal. Selv erkender Pedersen favoritrollen, men han har stor respekt for modstanderne og ved, at han skal slå gode spillere for at vinde DM-titlen.

– Spørgsmål: Martin, skal jeg ønske dig tillykke med DM-titlen?

Det vil jeg synes er lidt mærkeligt”, lyder svaret lidt overrasket fra Martin Pedersen efterfuldt af et lille grin.

Frederik Løchte er der ikke, Mikael Torpegaard er der ikke, Simon Friis Søndergaard er der ikke, Christian Sigsgaard er der ikke. Philip Ørnø og Thomas Kromann er vel på papiret Martin Pedersens største konkurrenter til DM-titlen. Pedersen ved da også godt selv, at han er favoritten, men han vil absolut ikke mene, at han er sikker på at vinde noget som helst.

På papiret kan det godt være, at jeg er favorit, men rent spillemæssigt betragter jeg mig ikke som en outstanding favorit i forhold til de andre”, siger Martin Pedersen og fortsætter.

Historien siger måske, at jeg bør vinde, og det samme gør min ranglisteplacering, men jeg kender mit eget niveau pt., og jeg kan sagtens tabe til nogle af de spillere her til DM”.

Svært ved at ramme formen

Det med Martin Pedersens eget niveau pt. må vi lige have uddybet. Ganske vidst ligger DM midt mellem to Davis Cup-kampe, som naturligt nok har højest prioritet hos Pedersen, men vi snakker altså om manden, der for en måned siden udraderede det bedste Cypern havde at komme til Danmark med.

Jeg har spillet tyske holdkampe i et par weekender, og der har jeg fået noget kamptræning, men det er som om, at jeg har haft svært ved at finde efter Davis Cup. Jeg har ikke spillet super godt, men nu håber jeg, at jeg kan løfte mit niveau til DM, ligesom jeg tidligere har gjort”, fortæller KB-spilleren.

Tidligere i karrieren rejste Martin Pedersen rundt i verden, ligesom Frederik Løchte Nielsen stadig gør. Nu træner Pedersen ikke så meget længere, og derfor kan kroppen ikke holde til så meget som tidligere. Det gør, at han må prioritere sine turneringer noget mere. Det så vi sidste år, hvor Pedersen meldte afbud til DM-ude, og derfor kunne det også være nærliggende, hvis KB-spilleren blot brugte DM som en del af forberedelserne til Davis Cup-kampen mod Luxembourg om bare fem uger. Pedersen mener dog godt, at han både kan gå efter endnu et Danmarksmesterskab samtidig med, at han har Davis Cup i tankerne.

DM er selvfølgelig en turnering, som jeg går ind til med forhåbningen om, at jeg kan gøre det godt. Det er klart, at turneringen ligger tæt på Davis Cup, men det giver lidt kamptræningen, så jeg kan godt bruge DM som forberedelse og samtidig gå efter at lave et godt resultat”, mener Danmarks på papiret næstbedste herresingle.

Ikke nogen dårlige med

Skal Martin Pedersen lave et godt resultat, mener han selv, at det kræver, at han leverer en god præstation på banen. Han roser de modstandere, han kommer til at stå overfor, men fremhæver særligt Philip Ørnø, som en der kan true ham. Netop Ørnø plejer også at have et godt tag på både Martin Pedersen og Frederik Løchte Nielsen, i hvert fald i holdkampene i Elitedivisionen.

Philip har spillet rigtig godt over en længere periode, og han bliver en svær spiller at slå”, siger Pedersen og fortsætter:

Kromann er også med, og han er en del af Davis Cup-holdet, så selvfølgelig er han også en af favoritterne”.

Generelt tror den store DM-favorit også, at det bliver en god turnering. Specielt i bredden får deltagerfeltet i hvert fald ros af Pedersen.

Jeg synes faktisk at på trods af, at vi mangler nogen af de bedste, så er det et meget bredt felt, hvor der ikke er nogen dårlige med. Alle kan spille god tennis, og der er også en del ældre spillere med, der stadig spiller godt”, vurderer Martin Pedersen.

Kvalifikationen til herresingleturneringen bliver afviklet denne weekend. Hovedturneringen spilles i næste uge med finale lørdag den 8. marts.