Pedersen er klar til Davis Cup

2. april 2014

Ingen skader og fire danske spillere der bare glæder sig til at komme i gang. Sådan lyder meldingen fra Danmarks andensingle Martin Pedersen efter onsdagens træning. Her erkender han også, at Danmark er favoritter i Luxembourgs fravær af Gilles Müller, men han ved også, at det ikke bliver let at vinde.

Onsdagens første af to træningspas i Hillerød Tennisklub, på banen hvor weekendens Davis Cup-opgør foregår, er afsluttet, og den danske trup sidder og hygger sig over en frokost i cafeteriet. Stemningen er afslappet, og følelsen i truppen er som altid god. De glæder sig til at komme i gang med Davis Cup, og den danske andensingle melder holdet helt klar til weekendens udfordringer.

Vi har efterhånden prøvet de her Davis Cup-kampe mange gange. Så vi ved, hvad der skal til for, at vi kommer op i det gear, som vi skal være i for at præstere optimalt”, fortæller Martin Pedersen, der som den eneste af de danske spillere sidder over i onsdagens sene træning uden, at man skal lægge noget i det.

Det er normalt, at Martin Pedersen kun træner én gang onsdag og torsdag, og han melder hele truppen skadesfri. Der er selvfølgelig lige Thomas Kromanns så omtalte ’deuce arm’, Davis Cup-lejrens aprilsnar, men også den skulle vist være i bedring.

Favoritværdighed på vores skuldre

Ud over en helt klar og skadesfri trup kan Davis Cup-lejren også glæde sig over, at den tidligere top 100-spiller Gilles Müller ikke stille op for Luxembourg. Han bar nærmest ene mand Luxembourg i gennem til sejr over Marokko i første runde, og fraværet af Gilles Müller gavner helt klart Danmarks chancer, erkender Martin Pedersen.

Vi må nok tage favoritværdigheden på vores skuldre i og med, at de er uden Gilles Müller. Men Luxembourg har spillere, som kan spille rigtig god tennis alligevel, så det bliver bestemt ikke nogen nem kamp, vi skal ind og spille”, siger KB-spilleren.

Luxembourg stiller i stedet med tre urangerede spillere og én spiller, der lige akkurat sniger sig ind i top 1000. Det er et hold med to rutinerede- og to unge spillere, og det danske kendskab til dem er begrænset.

Personligt kender jeg dem faktisk ikke. Jeg ved, at Frederik kender dem lidt bedre, fordi han har trænet nogle gange i Luxembourg med Gilles Müller og derfra kender dem”, forklarer Martin Pedersen.

Vil i oprykningsfinale

Vinderen af kampen mellem Danmark og Cypern skal spille oprykningsfinale om at rykke op i Europe/Africa Group I, Davis Cups næstbedste division. Danskerne har hele året sagt, at de gerne vil rykke op, så derfor er det naturligvis målet at vinde i weekenden.

Der er ingen tvivl om, at det kunne være sjovt at komme i en oprykningsfinale i efteråret. Det er faktisk kun 2½ år siden, vi sidst prøvede det mod Bosnien, så det vil vi selvfølgelig prøve igen, og vi vil gøre alt her i weekenden for, at det lykkes”, siger Martin Pedersen.

Danmark spiller Davis Cup mod Luxembourg fredag, lørdag og søndag i Hillerød Tennisklub. Hele kampen vises direkte på livestream her på tennissporten.dk.