Overraskende doublesejr sender ATK i mellemspil

22. november 2014

ATK formåede selv at spille sig i mellemspillet i Elitedivisionen, da de på hjemmebane slog Hillerød. En overraskende sejr i andendoublen til Kenneth Larsen og Jesper Jensen banede vejen for københavnerne.

ATK HALLEN, KØBENHAVN.

I ATK havde man de store smil fremme lørdag eftermiddag. De formåede nemlig selv af afgøre løjerne og spille sig i Elitedivisionens mellemspil ved på hjemmebane at slå Hillerød.

Lidt overraskende kan man vidst godt tillade sig at sige. For nuvel var ATK favoritter til at tage den anden mellemspilsplads for næsen af Skovbakken før sidste spillerunde i grundspillet, men de færreste havde nok regnet med, at de selv ville formå at afgøre det. Det var forventet, at det ville kræve hjælp fra B 93 i deres kamp mod Skovbakken.

ATK’erne fandt imidlertid noget ganske fornemt spil frem på hjemmebane i ATK Hallen, og så behøvede de ikke den eventuelle hjælp fra B 93. Hillerød, der ellers havde maksimum point før kampen mod ATK, fik sin sag for, og på forhånd så det også ud til, at de var fint tilfredse med en 4-2-sejr, eftersom de valgte at stille deres førstedouble svagest muligt og deres andendouble stærkest muligt.

Fra 2-6 til 10-7
Derfor så doubleresultaterne på forhold også ganske givet ud, og efter første sæt i begge doubler, som man havde valgt at indlede holdkampen med, var det også ATK’erne Mohamed Shabib og Peter Elsborg, der førte i førstedoublen, og Hillerød-spillerne Tore Deleuran-Skjold og Nickolai Linde, der førte i andendoublen.

Alt var som det burde være, og i ATK Hallen havde man ligesom indstillet sig på, at singlerne skulle afgøre kampen, da tingene pludselig tog en drejning. Først vandt Shabib og Elsborg sikret deres double, inden man havde set sig om havde Søren Wedege trukket sig ved 1-0 i første sæt i singlen mod Mohamed Shabib, og i andendoublen havde Kenneth Larsen og Jesper Jensen udlignet til 1-1 i sæt. ATK førte altså allerede holdkampen med 2-0 før match-tie-breaken i andendoublen.

Her var undertippede Larsen/Jensen kølige. De kom bagud med 6-2, men så løftede de spillet og fik det hele vendt på hoved til sejr på 10-7, og så kunne ATK’ernes jubel næsten bryde løs. Kun yderst matematiske beregninger kunne sende mellemspilspladsen til Skovbakken i stedet for ATK. Kun et enkelt sæt adskilte ATK fra at være 100 % sikker på mellemspillet. Den var mere eller mindre hjemme med den doublesejr.

Vi føler, at vi er med hele vejen. Vi taber nogle no-adds i starten, men vi følte godt, at vi kunne være med, og så er vi skarpe fra baglinjen i andet sæt”, fortæller Kenneth Larsen om den afgørende doublesejr.

I match-tie-breaken havde jeg lidt opgivet det lidt ved 6-2, men Jesper er skarp, og så løfter det også mit spil”.

Havde ikke regnet med fire point
Det afgørende sæt, der med sikkerhed ville sende ATK i mellemspillet, lod imidlertid vente på sig. Peter Elsborg var tæt på i sin andensingle, da han førte 5-2 i første sæt, men han tabte sætte til Tore Skjold. Det sæt, som de ventede på i ATK, kom imidlertid fra den anden bane, da Kenneth Larsen vandt andet sæt i en tie-break over Nickolai Linde. Da han også vandt match-tie-breaken og dermed kampen, var det hele cementeret. ATK kom foran med 4-0, og så var mellemspilspladsen 100 % sikker.

Med lidt god vilje havde vi regnet med, at vi kunne få to eller tre point, men vi havde virkelig ikke regnet med, at vi kunne få fire og måske endda fem point”, fortæller en glad Kenneth Larsen, der blev ATK’s store helt. Nu skal han sammen med resten af holdet spille mellemspil, men der ved de godt, at modstanden bliver endnu større.

Det bliver svært, men nu får vi en del point med over fra den her kamp, og kan vi spiller, som vi gør i dag, har vi mulighed for at slå mange hold”.

Hændelse indberettet
Mens ATK med sejren over Hillerød tager mindst fire point med over i mellemspillet, kan Hillerød gå hen blot at få et enkelt point med over i mellemspillet på trods af, at de vandt deres to første kampe med 6-0. Den sidste kamp mellem Jesper Jensen og Mikkel Alanin afgør, om ATK eller Hillerød skal have et ekstra point med over i mellemspillet.

Der var derfor point på spil i alle kampe, og derfor gik begge hold også til den. Der var mange afgørelser i match-tie-break, og på banen blev der fightet til sidste blodsdråbe. Udenfor banen gik bølgerne også højt holdene i mellem, og der var masser af apeller til kampens referee.

Størst diskussion var der, da Søren Wedege trak sig allerede, da han kom bagud med 1-0 i første sæt i singlen mod Mohamed Shabib. ATK mente, at Wedege vidste, at han ikke kom til at spille kampen færdig, og så må han efter reglerne ikke stille til start. Referee fortæller, at han vil indberette hændelsen, men Wedege gik ind til kampen med målet om at fuldføre, lyder forklaringen fra ham selv.

Jeg har en skade, som jeg har båret rundt på i halvanden måned, men jeg håbede på, at jeg kunne spille kampen færdig”, siger Søren Wedege, da han bliver konfronteret med beskyldningerne om, at han på forhånd vidste, at han ville trække sig fra kampen.

Den anden vej rundt lød der dog også beskyldninger, da Mohamed Shabib gik ind for at coache Kenneth Larsen i tredjesinglekampen, men da ATK tidligere havde haft en anden coach inde, er dette også imod reglerne. Shabib havde dog forinden fået lov af kampen referee, som efterfølgende blev kritiseret af Hillerød-folkene.

Kampfakta:
ATK – Hillerød 4-1
Mohamed Shabib – Søren Borup Wedege 1-0, rtd.
Peter Elsborg – Tore Deleuran-Skjold 5-7, 7-5, 7-10
Kenneth Larsen – Nickolai Linde Nielsen 4-6, 7-5, 10-6
Jesper Jensen – Mikkel Christian Alanin ikke færdigspillet
Shabib/Elsborg – Wedege/Alanin 6-3, 6-2
Larsen/Jensen – Skjold/Linde 2-6, 7-5, 10-7