Overblikket før sidste grundspilsrunde i Elitedivisionen

21. november 2014

Sidste spillerunde i Elitedivisionens grundspil afvikles i weekenden, og for en rækker klubber er der en masse på spil. Tennissporten.dk giver der overblikket over alle grupperne i både herre og dameturneringen.

I denne weekend bliver der formentlig bidt et par negle på nogen sportschefer, og mon ikke at der er nogle ketchere, der bliver hamret i gulvet engang eller to? Det er afgørelsens time i Elitedivisionens grundspil, og over hele Tennisdanmark er der masser af spille for.

I herrernes gruppe 2 er der lagt op til en drabelig duel mellem ATK og Skovbakken om den sidste plads. ATK fører ganske vidst før sidste spillerunde, men de har en væsentlig sværere modstander i sidste kamp, end Skovbakken har. Gruppe 3 hos herrerne byder også på en drabelig duel, når Aarhus 1900 får besøg af Hvidovre til en direkte duel om en plads i mellemspillet.

Hos damerne skal det i gruppe 1 afgøres, om det bliver KB eller Gentofte, der vinder grundspillet og dermed retten til at vælge modstander i mellemspillet og medaljespillet, og i gruppe 2 skal Lyngby se om de kan kravle forbi HIK.

Alt sammen er denne weekend i sidste grundspilsrunde af Elitedivisionen. Kun de to bedste hold fra gruppe 2 og 3 går videre til mellemspillet, så der er lagt op til en lang rækker tennisdramaer.

Tennissporten.dk dækker sidste grundspilsrunde tæt. Vi følger begivenhederne over hele landet og har en reporter i ATK Hallen til at reportere direkte fra den højspændte afslutning i herrernes gruppe 2. Så følg med weekenden i gennem på Tennissporten.dk og @Tennissporten på Twitter.

Overblikket over herrernes grundspil:

Gruppe 1 (seedede hold):
KB 9 p.
Lyngby 7 p.
Gentofte 6 p.
Birkerød 2 p.

Resterende kampe:
Gentofte – KB
Lyngby – Birkerød

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:

Alle fire hold er sikret deltagelse i mellemspillet og spiller udelukkende om, hvor mange point de skal tage med over i mellemspillet. KB bør slå Gentofte så klart, at de vinder gruppen, men Lyngby er kun to point efter, så alle har i den grad noget at spille for. Jeg gætter på to 5-1-sejre til KB og Lyngby, og at slutstillingen ser ud, som den gør nu.

Gruppe 2:
Hillerød 12 p.
ATK 7 p.
Skovbakken 4 p.
B 93 1 p.

Resterende kampe:
ATK – Hillerød
Skovbakken – B 93

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:
En af de allermest dramatiske grupper at følge på sidstedagen af grundspillet. ATK og Skovbakken kæmper om den sidste plads videre. Hillerød er sikker på mellemspillet, mens B 93’s chance kun er matematisk. Hillerød er gået ubesejret i gennem indtil videre, men ATK har Mohamed Shabib med igen på lørdag, hvilket kan blive det afgørende for dem. Mit gæt bliver, at Hillerød vinder 4-2, og at Skovbakken vinder 5-1. Sker det står ATK og Skovbakken lige, men ATK vil formentlig gå i mellemspillet med den bedste sætscore.

Gruppe 3:
HRT 9 p.
Aarhus 1900 6 p.
Hvidovre 6 p.
Randers 3 p.

Resterende kampe:
Aarhus 1900 – Hvidovre
Randers – HRT

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:
Gruppe 3 er endnu en af de vandvittige grupper. HRT er videre, mens Randers er ude. Selvom det ikke er matematisk sikkert, tør jeg alligevel godt sige det. Omvendt skal Aarhus 1900 og Hvidovre ud i en direkte duel om den sidste mellemspilsplads. Jeg tror, Aarhus napper den, af flere årsager. De har ganske enkelt et stærkere hold, de har hjemmebanefordel, og i tilfælde af at kampen skulle ende 3-3, er 1900’s sætscore bedst.
Overblikket over kvindernes grundspil:

Overblikket over kvindernes grundspil:

Gruppe 1 (seedede hold):
Gentofte 12 p.
KB 12 p.
Hvidovre 0 p.
Birkerød 0 p.

Resterende kampe:
Birkerød – Hvidovre
KB – Gentofte

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:
Den seedede pulje hos kvinderne har udviklet sig yderst spændende. Gentofte og KB er stukket af og skal ud i en direkte duel om førstepladsen. Gentofte vil være opsatte på at revanchere nederlaget fra DH Ude-finalen, men KB’s hold er stærkere, og de er favoritter til at få førstepladsen. I den anden kamp spiller Birkerød og Hvidovre om at undgå sidstepladsen, og her bør Birkerød løbe af med sejren.

Gruppe 2:
Esbjerg 8 p.
HIK 8 p.
Lyngby 5 p.
Hillerød 3 p.

Resterende kampe:
HIK – Lyngby
Hillerød – Esbjerg

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:
Esbjerg og HIK fører ganske komfortabelt før sidste runde, og de bør også køre medaljespilspladserne i hus. Jeg føler mig ret overbevist om, at Esbjergs plads aldrig kommer i fare i udekampen mod Hillerød, og selvom Lyngby kan være et farligt hold på afgørende dage, bør HIK også tage en medaljespilsplads, specielt med tanke på deres forspring på tre point før kampen.

Gruppe 3:
HRT 12 p.
Skovbakken 10 p.
ATK 8 p.
(Alle hold har fået tilføjet 6 point fra sejre over TC Odense, der ikke deltager)

Resterende kamp:
HRT – Skovbakken

Vurdering fra Tennissporten.dk’s redaktør:
HRT og Skovbakken spiller udelukkende om, hvor mange point de skal have med over i mellemspillet, og det kan godt blive en rigtig tæt kamp. Min favorit er HRT, men jeg tror ikke, at de kommer til at køre Skovbakken helt ud i skoven.