Ørnø tror på egne evner mod Pedersen

7. marts 2014

Tennissporten.dk til DM-inde i København: To spillere med tro på egne evner mødes i DM-finalen i herresingle. Philip Ørnø føler sig langt fra chanceløs mod Martin Pedersen, og omvendt har storfavoritten Pedersen også stor respekt for den undertippede Ørnø.

Philip Ørnø mod Martin Pedersen. David mod Goliat.

Når Ørnø og Pedersen lørdag går på banen til finalen i herresingle ved DM i tennis, vil alle i hele hallen forvente, at det bliver Martin Pedersen, der løber med titlen. Han er landsholdsspiller, har rutinen i finalerne og har domineret dansk tennis i en årrække. Vinder Pedersen vil det nærmest bare betragtes som en selvfølge og endnu en i rækken. Vinder Ørnø derimod vil det være en sensation og en kæmpe skuffelse af Pedersen.

Jeg skal tror på, at jeg vinder. Ellers er det ikke sjovt at spille. Hvis jeg går ind til kampen og synes, at jeg har tabt på forhånd, hvorfor skulle jeg så stille op?”, spørger Philip Ørnø retorisk, da han bliver spugt, om han overhovedet har en chance i lørdagens finale. Han erkender, at Martin Pedersen er stor favorit, men han føler sig overbevist om, at han har en chance.

Jeg tror på, at jeg kan vinde, og jeg synes, at jeg har de kvaliteter i mit spil, der skal til at for at slå Martin. Om jeg så gør det på dagen, det er ikke til at vide”.

Stabil serv
De hidtidige kampe i DM-turneringen har da også bekræftet, at Philip Ørnø har ramt et højt niveau og et spillet flot. Det har finalemodstanderen Martin Pedersen da også bemærket. Han mener absolut heller ikke, at kampen er afgjort på forhånd. Han kalder opgøret mod Philip Ørnø for en svær kamp.

Philip har spillet rigtig godt og udraderet alt og alle indtil nu, så det bliver selvfølgelig spændende. Vi har mødtes i en DM-finale før, hvor jeg heldigvis vandt, men det er en ny kamp, og jeg ved, at Philip kan spille rigtig godt”, lyder ordene fra Martin Pedersen.

Selv forklarer Philip Ørnø sit indtil videre flotte nu i turneringen med gode server og returneringer. Hvor han tidligere i karrieren har haft det svært på de hurtige hardcourt underlag, er han nu blevet mere offensiv, og derfor har han fået bedre styr på hardcourt-spillet.

Jeg synes min serv er blevet mere stabil. Jeg server med høj førsteservprocent. Mine returneringer er blevet en anelse bedre, og så er jeg ellers blevet mere fremadsøgende”, forklarer Philip Ørnø om, hvorfor det er gået så godt ved dette DM-inde.

Fem sæt
Når han lørdag står over for Martin Pedersen er han godt klar over, at han mindst skal op på samme niveau, hvis ikke endnu højere. Det er en rigtig svær modstander, der står på den anden side af nettet, men Ørnø føler, at han har den rigtige opskrift på sejr.

Jeg skal serve godt og returnere godt, så jeg får fat i hans serv. Jeg skal prøve at stresse ham. Han vil altid gerne stresse modstanderen, og det lykkes ham mod alle i hele Danmark. Der er ikke nogen, der kan presse ham, fordi han tyrer med forhånden og server sindssygt godt. Man føler ikke rigtig, at man kan gøre noget, men hvis man kan vende den om, så jeg kan komme ind på ham tidligt i duellerne, så tror jeg, at jeg har en chance”, lyder det fra en tydeligt fokuseret Birkerød-spiller, der ved, at han ikke får mange chancer i Pedersens serv og skal udnytte de få, han får i hvert sæt.

Martin Pedersen har også sin plan klar, og det handler om at være fokuseret kampen i gennem. I DM-finalen spilles der bedst af fem sæt, og det stiller nogle andre krav end en almindelig bedst af tre sæts kamp gør.

Det er bedst af fem sæt, så det gælder om at holde koncentrationen i længere tid, end vi begge to plejer at spille. Det gælder om at være stabil over en hel kamp og om at serve godt det meste af kampen i gennem. Koncentration og serv tror jeg bliver udslagsgivende”, siger Martin Pedersen, der ikke mener, at den lange kamp er til nogens fordel.

Philip spiller heller ikke ligeså meget, som han har gjort, ligesom jeg ikke gør. Så på den konto er der ikke nogen, der drager fordel af, at det er en lang kamp. Jeg har måske prøvet det lidt flere gange, men omvendt er han lidt mere aktiv. Jeg er sikker på, at det er den, der spiller bedst, der vinder i morgen”, fortæller KB-spilleren, der bakkes op af sin finalemodstander.

Jeg tror, jeg er i ligeså god form – eller ligeså dårlig form – som Martin er, så det tror jeg ikke, får nogen betydning”, siger Philip Ørnø.

Underlagsskift
Noget der til gengæld kan blive afgørende, i hvert fald hvis man spørger Philip Ørnø, er underlaget. Det er sådan, at man frem til kvertfinalerne torsdag spillede i KBs nye tennishal, mens semifinalerne fredag og finalerne lørdag spilles i den gamle tennishal for at skabe en mere intim stemning. Underlaget i den nye hal er hurtigere, end det finalekampene spilles på, og det generede Ørnø lidt under hans semifinale.

Jeg synes, det er svært at spille på det andet underlag. Jeg synes, det er ret irriterende at skifte underlag midt i turneringen”, siger Philip Ørnø.

Dette skydes dog hurtigt ned af Martin Pedersen, der ikke mener, at underlagsskiftet har nogen betydning. Som KB-spiller skulle man ellers mene, at han havde fordel af at kende begge underlag, men han træner kun i den nye hal, så det er ens forhold for alle.

Vi har vidst det hele ugen, at vi skulle spille semifinaler og finaler i den gamle hal, fordi der er en anden akustik, og jeg synes egentlig, at det er et godt tiltag. I sidste endnu tror jeg ikke, at det bliver så udslagsgivende”, siger Martin Pedersen, der modsat Philip Ørnø ikke var generet af underlagsskiftet i sin semifinale fredag.

Det var ikke noget, jeg tænkte over. Jeg havde gjort op med mig selv, at hvis jeg kom i semifinalen eller finalen, så skulle jeg spille herovre, og det er der ingen grund til at bruge noget negativ energi på at tænke over”.

Philip Ørnø understregede dog også, at det er ens forhold for alle. I sin semifinalen havde han heller ikke de store problemer. Han vandt sikkert med 6-2, 6-4 over Frederik Ørvad. Martin Pedersen havde heller ikke de store problemer i sin semifinale. Han var presset bagud med 4-2 i første sæt, men han endte med en sejr på 7-5, 6-2. Finalen i herresingle mellem Philip Ørnø og Martin Pedersen spilles lørdag kl. 13.30.