Ørnen spiste op på Kroen

6. marts 2014

Tennissporten.dk til DM-indendørs i København: Det helt store drama udeblev, da Philip Ørnø onsdag eftermiddag spillede sig i DM-semifinalen. Han slog Thomas Kromann med 6-4, 6-1.

Der var på forhånd disket op med den helt store menu, da Ørnen i dag skulle indtage Kroen. Middagen blev desværre bare ikke så godt som forventet. Til det var Ørnen simpelthen for sulten, og Kroen havde ganske enkelt ikke nok at diske op med.

Philip Ørnø var godt nok på forhånd udråbt som favorit i DM-kvartfinalen mod Thomas Kromann, men selvom Kroen forsøge og i lang tid leverede mad nok til at mætte Ørnen, viste Ørnen sig alligevel for svær at mætte. Ørnø vandt 6-4, 6-1, og efter kampen erkendte han da også, at han var den bedste spiller på banen.

Jeg synes, at jeg servede godt i dag, og så forsøgte jeg at udnytte de chancer, jeg fik i hans servepartier, og det synes jeg lykkedes”, fortæller Philip Ørnø efter kampen.

Svært at bryde
Han måtte dog en del retter i gennem, før det lykkedes ham at få semifinalepladsen i hus. Thomas Kromanns våben var som forventet serverne, og dem havde Philip Ørnø svært ved at returnere. Omvendt fungerede hans egen serv fint, og det gjorde det ganske svært for Kromann at tilspille sig breakmuligheder. Ørnø var hele tiden tættere på at bryde Kromann end omvendt, og det blev afgørende for udfaldet.

Jeg får lagt et vist pres, når jeg hele tiden napper ham i hælene og hele tiden får enten 30 eller lige i hans serveparti. Omvendt har han ikke ret mange breakbolde, så det bliver klart afgørende, at jeg hele tiden får lagt et pres på ham”, konkluderer Philip Ørnø.

Dobbeltfejl
Hele første sæt fulgtes de to spiller ad, da ingen formåede at bryde, men ved 5-4 til Ørnø slukkede blusset i Kroens køkken. Fejlene indfandt sig pludselig i egen serv, og med en dobbeltfejl som afslutning tog Ørnø første sæt med 6-4. Birkerød-spilleren mener dog ikke, at man kan kalde bruddet for heldigt

Jeg mener, at han føler sig så presset, når jeg hele tiden får mine returneringer ind, at han til sidst laver dobbeltfejlen”, siger Ørnø.

Ørnø var bedst
Davis Cup-doublespilleren træner ikke ligeså meget tennis, som han har gjort, og det er et stykke tid siden, at han sidst har leveret et stort individuelt singleresultat. Som kampen skred frem blev det også tydeligere og tydeligere, at den andenseedede Philip Ørnø ville spise Kromann ud ad eget hus på hjemmebanen i KBs tennishal.

Birkerød-spilleren brød til 3-1 i andet sæt, og derfra kom Kromann aldrig tilbage. Fejlene blev flere og flere fra Kromann, og samtidig var Ørnø sikker, specielt i egen serv. Ørnø tog derfor andet sæt med 6-1 og sikrede sig sejren og semifinalepladsen.

Jeg får et lidt nemt break tidligt i andet sæt, og så kunne jeg forestille mig, at det er en lidt tung fornemmelse for Thomas, der ikke har været i nærheden i mine servepartier så ofte”, fortæller Philip Ørnø, der mener, at man når langt på det hurtige DM-inde-underlag, hvis man server godt og returnerer godt, som han føler, at han gjorde mod Kromann, hvilket blev udslagsgivende.

I semifinalen møder Philip Ørnø vinderen af kampen mellem Frederik Ørvad og Johannes Ingildsen. I den anden tidlige kamp i herresingleturneringen vandt Martin Pedersen sikkert over Søren Wedege. Pedersen møder vinderen af kampen mellem Marc Ferrigno og Christoffer Königsfeldt i semifinalen.

Philip Ørnø og Thomas Kromann står for øvrigt over for hinanden igen senere i aften i finalen i herredoublen. Her mødes Ørnø/Elsborg og Kromann/Pedersen i kampen om DM-guldet.