Olga Helmi i semifinale i Sverige

8. januar 2015

De danske juniorspillere er hurtigt ude i det nye år, hvor hele 11 unge danskere allerede i den første rigtige uge af 2015 spillede Bellevue Junior ITF i Vasteras i Sverige. Hele 5 af disse endte med at komme igennem til hovedturneringen hvor Sofia Nami Samavati, Mathilde Tranberg og August Holmgren dog måtte sige farvel i første runde af hovedturneringen.

 

Sådan gik det dog ikke for 15-årige Philip Hjorth og 14-årige Olga Helmi. Kort inden jul opnåede de begge flotte slutplaceringer i hver deres gruppe i JuniorGPS og fortsætter altså indtil videre de flotte præstationer i 2015. 

 

Philip Hjorth mødte i anden runde den fjerde-seedede Filip Malbasic, men fik efter en tæt kamp, der endte i tre sæt kæmpet sig videre til kvartfinalen. Her måtte Hjorth dog sige farvel til turneringen da han mødte svenske Jonas Eriksson Ziverts, der ligger nummer 603 i verden på junior-verdensranglisten.

 

Anden runde så på papiret næsten umulig ud for Olga Helmi. Her mødte hun nemlig den anden-seedede svensker Julia Rosenqvist, der ligger nummer 323 på junior-verdensranglisten. Til sammenligning ligger Olga Helmi per 5. januar nummer 1239 i verden. Der skulle altså kæmpes fra Helmis side af hvilket der i den grad også blev gjort. Olga Helmi lagde ud med overlegent at vinde første sæt 6-2 hvorefter at Julie Rosenqvist vågnede op og gav igen ved at vinde andet sæt 6-1. Det var dog ikke nok til at gøre Helmi bange, den 14-årige dansker endte derfor med at hive tredje og sidste sæt hjem 6-4. 

 

Olga Helmi var derfor videre til kvartfinalen som hun imponerende strøg igennem med en sejr i blot to sæt mod franske Valentine Bacher, der ligger nummer 517 på junior-verdensranglisten. Olga Helmi er derved klar til semifinalen som bliver spillet i morgen, fredag den 9. januar som dagens anden kamp. Her skal Helmi igen kæmpe noget af det bedste hun er i stand til når hun møder engelske Emily Appleton, der ligger nummer 352 på junior-verdensranglisten.