OL i Singapore

17. august 2010

 

I de næste to uger bliver der afholdt Youth Olympic Games i Singapore for første gang. Det er OL for Atleter under 18 år og jeg er med. Det fungerer på samme måde som de rigtige Olympiske lege, dog en smule mindre. Opmærksomheden omkring Youth Olympic games er ikke så stor i Europa, men her i Singapore er den kæmpe. Da vi ankom til lufthavnen i Singapore var der ikke andet end reklamer, statuer og boder omkring begivenheden. Samtlige veje i Singapore har OL-plakater hængende i vejkanten. Nogle højhuse har endda kæmpe banner hængende, som man kan se på 2 kilometers afstand. Det vildeste må nok være at Youth Olympic Games busser, som alle atleter bliver transporteret frem og tilbage i, har deres egen vejbane i midten af alle sporene. Der er tegnet OL-ringe på vejen og så står der ved siden af ”Give way”. Så når bilister ser Ol-busserne, som i øvrigt har politiblink på, så gælder det om at flytte sig hurtigt.
 
Vi bor alle 5.000 atleter og trænere i OL-byen, som er placeret i et kæmpe stort nyrenoveret universitet. Der er aktiviteter hver eneste dag så som en tur til en eksotisk ø, elitesportsrelateret foredrag og en masse spas og ballade.
 
Hele den store begivenhed blev sparket i gang med en kæmpe åbningsceremoni i centrum af Singapore på en scene ud over vandet med 20.000 tilskuer. Alle atleter skulle ind på scenen foran et kæmpe publikum og vinke med deres flag. Derefter var der show med sang, dans, fyrværkeri, præsentation af landene, taler osv. Til sidst blev den Olympiske ild tændt, fuldstændig på samme måde som ved et rigtigt OL. Det var en meget stor oplevelse og alle var meget imponeret.        
   
Dagen efter skulle jeg i kamp. Min første runde blev spillet midt på dagen med brændende sol og lige efter det havde regnet, så fugtigheden var høj og varmen ulidelig. Man kunne tydelig se i kampens forløb at jeg ikke var vant til disse forhold. Jeg kunne stort set ikke spille bolden mere end 10 gange over nettet i slutningen af kampen. Heldigvis var forholdene jo ens for begge, og jeg var den mest udholdende spiller på banen den dag. Selvom det ikke var fantastisk tennis fra begge sider, så var det alligevel en fin sejr jeg fik. Jeg vandt 6-4 6-4 over en canadisk pige, nummer 28 på ITF junior ranglisten.
 
Anden runde forløb dagen efter dog på et lidt senere tidspunkt, da dagen startede med en masse regn. Der var store forsinkelser, så jeg kom først i gang 5 timer senere end planlagt. Man er meget bange for at sende spillerne på banen her, når der er torden og lyn i nærheden, da de har oplevet at lynene har en tendens til at slå ned i tennisspillere. Derfor blev ventetiden endnu længere selvom det ikke regnede.
Men i gang kom vi og jeg startede med et brag mod 7.seedet Cepelova fra Slovakiet, nummer 13 på ITF Junior ranglisten. Jeg vandt første sæt 6-3 efter at have spillet klogt, varierende og sikkert men aggressivt. Det gode spil fortsatte i andet sæt, men kom pludselig til at overspille boldene og spille for fladt. Denne tendens er ikke ny for mig. Jeg kommer tit til at overfusere og spille for fladt, når boldene virkelige er vigtige, eller når jeg lige er ved at vinde, fordi jeg så gerne vil vinde pointene. Jeg førte 6-5 i andet sæt, men blev hevet ud i en tiebreak hvor hun var bedre. Tredje sæt blev en hård kamp for mig. Trætheden i mine ben, gjorde at jeg ikke fik spillet boldene godt nok rundt på banen. De blev spillet meget i midten af banen, og så var det mig der fik løbeturene. Det blev et meget intenst og tæt tredje sæt, men som jeg desværre tabte med cifrene 6-4. Alt i alt en god kamp, men bittert at hun rendte med sejren.
 
Senere i dag står det på double med min hvidrussiske makker Ilona Kremen mod et Canadisk par på Center Court med en masse stemte tilskuer og høj musik.