Ny kontroversiel blogger på Tennissporten.dk

6. marts 2011

Velkommen til vores nye blogger Ronni Nielsen, der tidligere har dækket Australian Open 2011 for Tennissporten.dk.

Yes, så er vi kørende igen! Jeres underdanige undertegnede er så glad for at få muligheden for at komme igen efter et sløjt Australian Open, hvor fri bar ødelagde alt.

Comeback-kid er ligeledes rigtig glad for, at fri bar ødelagde muligheden for at sende hans sidste reporatage, som udelukkende handlede om, hvorfor Wozzen ikke vinder en Grand Slam i nærmeste fremtid. Retrospektivt, var det rigtig fint, når man så, hvordan hun lige pludselig smadrede Kuzzen i Dubai, med hidtil uset agressivt spil.

Det så ud til at gentage sig i Doha, men Wozzen havde ikke en god dag i finalen, og med en Zvonareva, som måske er den eneste, der bevæger sig bedre en Caroline, i topform, blev det for meget for den unge dansker.

Anyways, af mangel på andet fornuftt at sige, får I den alligevel….her er, hvad jeres utilstædelige blogger skrev umiddelbart efter Wozzens tabte semifinale ved Australian Open 2011:

Wozniacki er konservativ af natur. På en tennisbane hedder det defensiv, eller i hvert fald at gøre det, man kan.  Hun er tryghedsnarkoman, hun har det ikke godt uden for sin komfortzone, sådan er det også på banen. Wozniacki vil sikkert gerne være mere aggressiv, når det er det, der er brug for, og hun viser det også momentvis, men at bede hende om grundlæggende at blive en mere aggressiv spiller, vil være som at tage en hyrdehund med på jagt, eller bede ræven vogte høns…man kan ikke bare uden videre ændre et væsens grundlæggende natur.

Det er ikke det samme, som at Wozniacki ikke kan lære at spille aggressivt, eller i hvert fald have det som en mulighed, men det kommer til at tage tid og det kommer aldrig til at falde naturligt for hende. En anden ting er, at Wozniacki heller ikke er særlig kreativ på en tennisbane, hun finder ikke lige pludselig på ting, der ligger uden for hendes komfortzone, hverken taktisk eller spillemæssigt, så selvom hun får flere strenge at spille på, så er hun meget afhængig af, at få lagt den rigtig taktik fra starten.

Men nu er det sådan, at Wozniacki er verdens bedste defensive spiller. Hun har en hamrende god fysik, og så sygt mentalt stærk, at det til tider kan virke umenneskeligt. DERFOR når hun langt i stort set alle turneringer, og giver dermed sig selv chancen for at lave store sager. Så hvis hun får lagt den rigtige taktik i finalen, og det kan lige så godt være en GS, så vinder hun den.  (nu er vi ikke længere i Austrialien, men efter Doha) Med Clejisters på retræte, Serena døden nær, Henin tilbagetrukket og en forholdsvis ustabil Zvonareva, så er det svært at se, hvem der skal forhindre Wozzen i at tage en GS meget snart….specielt fordi, hun er ligeglad med underlaget, og tilsyneladende har fundet det aggressive spil frem, som omverdenen har efterspurgt i årevis, og som der ifølge Piotr, er blevet trænet på længe.

Det bliver en stor sæson for Wozzen, og det gør det også for undertegnede, der i næste indlæg vil præsentere det unge franske håb, Benoit Paire, som er tennissportens ”Luke Skywalker”, det som man i gamle dage kaldte en fizkarl.