Norge besejret ? Kanepi venter i oprykningskamp

7. februar 2014

Norge var intet problem for de danske Fed Cup-piger, der vandt deres indledende pulje ved Europe/Africa Group 3, og dermed er klar til oprykningkamp. Her venter Kaia Kanepi og Estland.

Nok engang var der ikke så meget at rafle om, da de danske Fed Cup-piger gik på banen i Tere Tennis Center i Tallin i Estland. Danmark, igen med Mai Grage og Karen Barbat i aktion, besejrede i dag med stor overlegenhed Norge i puljefinalen, og nu er de som ventet klar til en oprykningskamp mod Estland.

Her venter der noget sværere modstand, end der har gjort i de indledende kampe mod Madagaskar og Norge, men vurderet ud fra de danske præstationer ser det ganske godt ud. I dag gav de danske piger i hvert fald ikke deres norske naboer et ben til jorden, og Grage og Barbat viste igen storform.

Kun seks partier

De to danskere afgav kun i alt seks partier i deres singlesejre, og ingen af deres to norske modstandere var på noget tidspunkt tæt på at vinde et sæt. Grage startede for danskerne, og nok engang leverede den danske andensingle solidt med en 6-1, 6-3-sejr over Ida Skancke.

I den anden kamp viste Karen Barbat også højt niveau, og modsat mod Madagaskar var der ingen start problemer. Danskeren kørte Melanie Stokke over i første sæt med 6-0, og i andet sæt fulgte hun op med 6-2. Det gav en sikker 2-0 sejr til danskerne over Norge.

Stor mundfuld
Nu skal de gode præstationer i puljen så følges op med en endnu bedre præstation i den kommende oprykningskamp mod Estland. Der venter nemlig danskerne en rigtig stor mundfuld i form af Kaia Kanepi og hendes landsmændinder.

Kanepi er nummer 27 på singleranglisten, og hendes får Karen Barbat meget svært ved at slå. Så kræver det, at Danmark vinder de to øvrige opgør, hvis danskerne skal rykke op, og det bliver også svært. Mai Grage kommer formentlig i andensinglekampen til at stå overfor Anett Kontaveit, der er blot 17 år men nummer 219 på verdensranglisten. Her skal danskerne håbe, at Grage rutine er nok mod den meget talentfulde ester.

Lykkes det danskerne at vinde en af de to singler, skal oprykningskampen afgøres i en double, og her vil det været meget uforudsigeligt. Kaia Kanepi har ikke spillet double indtil videre i dette års Fed Cup, men mon ikke hun gør det, hvis det bliver afgørende i morgen. Estland har hidtil spillet med Eva Paalma og Tatjana Vorobjova, som har vundet, men esterne har formentlig en stærkere double med i hvert fald Kanepi, og så er det spørgsmålet, om den sidste spiller i esternes double skal være Paalma eller Kontaveit.

Danmark spiller oprykningskamp mod Estland i morgen.