Når Wozniacki spiller sit bedste er hun rigtig god

27. august 2014

US Open: Caroline Wozniacki spillede sig onsdag aften sikkert i tredje runde ved US Open. Selvom danskeren i perioder blev lidt for passiv, var hun alligevel en bedre tennisspiller end Aliaksandra Sasnovich og vandt sikkert kampen 6-3, 6-4.

Når Caroline Wozniacki spiller sit bedste spil er hun god. Rigtig god. Men når hun falder i kadence, ser det skidt ud.

Det var en af lektierne efter Caroline Wozniackis ellers solide sejr sent onsdag aften over Aliaksandra Sasnovich. Danskeren vandt 6-3, 6-4. Hun imponerede i perioder, men spillet var i perioder også for fejlfyldt og passivt, og det skal der rettes op på før sværere modstandere venter videre frem i turneringen.

Modstanden til Caroline Wozniacki i dag var nemlig langt fra stærk nok til at være i nærheden af at kunne true hende. Jovist kunne Sasnovich spille tennis, men hendes primære chancer kom, når Caroline Wozniacki blev for passiv, hvilket skete for ofte i andenrundekampen.

Forskel på Sasnovich og Sharapova

Når fejlene er nævnt, skal det også nævnes, at Caroline Wozniacki, når det hele kørte, var Aliaksandra Sasnovich overlegen. Når førsteserven fungerede, og Wozniacki angreb boldene, var danskeren solid og viste et niveau, der kan bringe hende langt ved US Open.

Der er dog stor forskel på Sasnovich og Sharapova, og derfor må Caroline Wozniacki videre frem i turneringen ikke falde tilbage i banen, som det skete i perioder af kampen mod hviderusseren.

Det skal til danskerens forsvar siges, at Sasnovich da også spillede en god omgang tennis. Specielt i egen serv var hun god til at få presset Wozniacki, og det gav ofte en masse gode dueller, der var et fryd for tennisøjet. Heldigvis vandt Wozniacki de fleste af disse, også fordi hun generelt set fik væsentlig mere over nettet end Sasnovich.

Omvendt slog Wozniacki ikke nok vinderslag, og præcis som i danskerens førsterundekamp var det specielt i forhånden, at hun ikke fik lagt et hårdt nok tryk. Baghånden var i langt de fleste tilfælde rigtig solid, men når Sasnovich lagde bolden i Wozniackis baghånd, fik hun ofte et blødere og højere slag retur.

Udnyttede Sasnovichs andenserv
Det var billedet gennem hele kampen, og specielt i slutningen af første sæt. For Wozniacki startede kampen rigtig solidt med gode server og aggressive grundslag. Hun returnerede også godt og udnyttede specielt Sasnovichs andenserv.

Danskeren fik brudt til 3-1, billedet fortsatte, og så brød Wozniacki også til 5-1. Men så stoppede den danske fest. Sasnovich servede lidt mere stabilt, hun blev mere aggressiv og fik presset Wozniacki længere tilbage.

Derpå hentede hun først et parti i egen serv, og derefter fik hun brudt Wozniacki, der servede for få førsteserver. 5-3 blev det, inden Wozniacki løftede sine grundslag og tog første sæt med 6-3 på hendes første sætbold.

Holdt serv i andet sæt
I andet sæt var billedet det samme. Når Wozniacki spillede godt, var hun banens klart bedste spiller, men når hun faldt for langt tilbage i banen og lod Sasnovich styre, blev hun truet.

Til gengæld var Wozniacki fortsat den klart mest stabile spiller, der fik mest over nettet, og en omgang solide returneringer gav hende da også et break til 2-1. Derfra handlede det om at serve godt, og det gjorde Caroline Wozniacki også.

Sasnovich var ganske var aggressiv og fik presset Wozniacki, når hviderusseren selv servede, men når danskeren åbnede boldene, var der intet at komme efter. Wozniacki holdt serv andet sæt i gennem, vandt 6-4 på første matchbold og er klar til tredje runde.

Her møder hun den 18. seedede Andrea Petkovic fra Tyskland, og går hun videre derfra venter formentlig Maria Sharapova i ottendedelsfinalen. Lige meget hvad skal hun i hvert fald spille op til sit bedste fra nu. Det er slut med at blive for passiv. Men kan Wozniacki præstere, som hun har vist, når hun er bedst. Ja, så kan hun nå rigtig langt ved US Open.