Nadal vandt Wimbledon

4. juli 2010

Mange havde håbet, at tjekkiske Tomas Berdych ville være i stand til at give Rafael Nadal fra Spanien kamp til stregen i dette års Wimbledon finale, men Nadal var Berdych overlegen.

Det var 11 gange de to spillere mødtes. De seneste 6 kampe var faldet ud til Nadals fordel, så statistisk set så det ikke godt ud for tjekken. Berdych havde dog vist skræmmende styrke i løbet af turneringen, så han havde grund til at gå på banen med oprejst pande.

Vejret viste sig ikke fra sin bedste side i dag, da der var kraftige vindstød fra start til slut, men begge spillere taklede vejret flot. Nadal lod sig på intet tidspunkt generer, og efter en fokuseret indsats på 2 timer og 13 minutter kunne han række armene i vejret og glæde sig over endnu en Wimbledon triumf. Kampen sluttede med cifrene 6-3 7-5 6-4. 

Selvom Nadal faktisk lavede flere uprovokerede fejl end Berdych, så var han bare bedre til at udnytte sine chancer. Det lykkedes aldrig Berdych at få brudt Nadal serv, selvom han havde fire breakbolde. I modsætning udnyttede Nadal 4 ud af sine 6 breakbolde.

I morgen vil Nadal have sikret sig endnu større afstand til sine forfølgere på verdensranglisten. En rangliste der vil vise Roger Federer nede på 3. pladsen for første gang siden 2003.