Nadal slutter året som nr. 1

7. november 2013
Det blev en rigtig stor dag for Rafael Nadal, der i går besejrede Stanislas Wawrinka efter to sæt, begge i tie-break. Udover at han kvalificerede sig til semifinalen ved ATP-finals, betød sejren nemlig også, at spanieren er sikret at slutte året som verdens nr. 1.
 
Ligesom han gjorde det i år 2008 og 2010, har Rafael Nadal i år sikret sig at slutte tennisåret som verdensranglistens nr. 1. Det skete, da han i går besejrede Stanislas Wawrinka ved ATP-sæsonfinalerne i London og samtidig kvalificerede sig til semifinalerne ved den turnering.
 
Sejren holdt ellers hårdt for verdensetteren, der kampen i gennem var presset af sin schweiziske modstander. Både første og andet sæt endte i tie-breaks, men Nadal var skarpest i dem begge. I første sæt blev det 7-5 og i andet sæt 8-6, og dermed er han stadig ubesejret mod Wawrinka.
 
Nadal: Vigtigt at sikre førstepladsen
Efter kampen mod Wawrinka var Nadal naturligvis en meget glad og lettet mand. Han er stolt over at have sikret sig førstepladsen på ranglisten for året, og det giver ham også mere ro til at kunne koncentrere sig om at hente sæsonfinaletitlen.
 
I dag var det vigtigt for mig at sikre, at jeg blev nr. 1 ved sæsonafslutningen. Den er en af de største ting, jeg har gjort i min karriere – At vende tilbage som nr. 1 efter tre sæsoner. Det er meget svært i sport, og det gode er, at jeg efter to kampe nu kan fokusere udelukkende på denne turnering, fordi årets ranglistekamp er færdig”, fortæller Rafael Nadal til ATPs hjemmeside.
 
Den sikrede verdensetter-titel får dog langt fra Nadal til at stoppe. Han har aldrig vundet sæsonfinalerne, og det vil han selvfølgelig kæmpe for. Nu er han i semifinalen, men han mener langt fra, at han er favoritten.
 
Jeg er meget langt fra at have vundet titlen. At jeg har vundet to kampe er meget positivt for mig. Men seriøst, selvom jeg er i semifinalerne, er jeg langt fra favorit på det her underlag, det ved jeg. Men jeg vil forsøge – Vi vil se, hvad der sker”, lyder det fra Nadal.
 
Nadal fører ATP-finals gruppe A med to sejre. Berdych og Wawrinka følger efter med en sejr hver. Ferrer er uden sejr. Alle har spillet to kampe.
 
I gruppe B har de kun spillet en kamp hver, og her fører Djokovic og Del Potro med en sejr hver, men Federer og Gasquet er uden sejre.