Murray og succestræneren skilles

20. marts 2014

Ivan Lendl har hjulpet Andy Murray til karrierens største resultater, men nu slutter det succesfulde samarbejde. Murray og Lendl er sammen blevet enige om, at der skal ske noget nyt.

En US Open-titel, en Wimbledon-titel og ikke mindst et OL-guld på hjemmebane. Det er de største resultater, som Andy Murray har opnået i de sidste to år, hvor Ivan Lendl har været britens træner. Den tidligere topspiller har været med til at gøre Andy Murray til en af verdens bedste spillere, men nu skilles deres veje.

Murray og Lendl fortæller i en pressemeddelelse, at de er blevet enige om at stoppe det succesfulde samarbejde, der har stået på i to år og ført et hav af de største titler med sig. Andy Murray fortæller også, at han har været glad for at samarbejde med Lendl.

Jeg er meget taknemmelig for alt det hårde arbejde Ivan har gjort over de seneste to år, de mest succesfulde i min karriere indtil videre. Som et hold har vi lært en masse, og det vil vi helt afgjort få udbytte af i fremtiden. Jeg vil nu tage noget tid sammen med mit hold og finde ud af de næste skridt, og hvordan vi kommer videre herfra”, lyder det fra Andy Murray i en pressemeddelelse ifølge ATPs hjemmeside.

Ivan Lendl har ligesom Murray været glad for samarbejdet, men han siger også, at tiden er inde til, at der skal ske noget nyt.

At arbejde med Andy over de seneste to år har været en fantastisk oplevelse for mig. Han er en første klasse person. Efter at have hjulpet ham med at indfri sine mål om at vinde de største titler føler jeg, at tiden er til, at jeg koncentrere mig om at få nogle af mine egne projektet til at udvikle sig. F.eks. at spille flere events verden over, som er noget, jeg virkelig nyder. Jeg vil altid være på Andys side, og jeg ønsker ham ikke andet end stor succes, når han også går ind i en ny fase af hans karriere”, siger Ivan Lendl.

Andy Murray spiller i denne uge ATP-turneringen i Miami, og næste stor udfordring bliver Davis Cup-kampen for Storbritannien mod Italien i begyndelsen af marts.