Min første Grand Slam

13. september 2009

Så er en fantastisk uge i New York slut.
Jeg var taget til New York for at spille UsOpen for juniore for første gang sammen med juniorlandstræneren Mikkel Nørby.
Vi var taget der over i god tid, for at jeg kunne vænne mig til klima, tidsforskel og banerne.
De første par dage brugte vi på at vandre gennem Manhatten, for at finde tennisbaner vi kunne træne på. UsOpen stillede ikke træningsbaner til rådighed før turneringsstart.
Vi fik spillet i diverse parker på de såkaldte public courts, som i øvrigt er et rigtigt god og velfungerende system i USA.

Lørdag morgen kom vi endelig ind på det rigtige anlæg. Det var første gang at jeg var til en Gand Slam turnering, så jeg vidste ikke helt hvordan det hele fungerede.
Men man må sige at det fungerede RIGTIGT godt! Selvom det er et kæmpe anlæg og der er 100 vis af spillere, 1000 vis af ansatte og 10.000 vis af tilskurer, kører alt på skinderne.
Juniorene opholdte sig meste i omklædningsrummene og fys/hvile rummene, hvor der var stillet fysioterapeuter, vasketøjskoner, fysiske trænere, frisøre og skønhedssalon folk til rådighed. Der var ALT drikkelse, fladskærme over alt, alt fysisk udstyr og dejlige sofaer til at slappe af i.
Der var også hvile-, internet-, spise- rum hvor både senior spilleren (alle de gode) og junior spillerne måtte opholde sig. Så man sad nogle gange og spiste ved siden af Federe og Nadal 😀

Om mandagen skulle jeg så i aktion. Jeg skulle møde en kvalifikant spiller fra Japan. Da jeg skulle spille første point gik det op for mig at jeg altså var til en Grand Slam turnering, og jeg blev simpelthen så nervøs. Så dumt at tænke sådan!
Jeg spillede et meget dårligt første set som jeg taber 6-3. Derefter gik det en lille smule bedre. Andet set er meget tæt og ved 5-4 har min modstander matchbold. Først der tog jeg mig sammen og vinder andet set i tiebreak. Derefter måtte jeg tage en medical timeout, da jeg følte min skulder var ved at falde af. Jeg har haft sååå mange problemer med min skulder, men troede egentlig at der var slut, så det var tungt at mærke at det var tilbage. Men jeg bed smerten i mig og vandt 3 og sidste set 6-2. Min første grand slam kamp var i hus.

Anden runde stod jeg over for en tysk Lucky Looser(en der taber sin kvalifikationsfinale). Igen startede jeg meget nervøst og dårligt. Jeg tabte første set 6-3. Skulderen gjorde stadig ondt, og jeg havde svært ved at vinde mine servepartier. I andet set var det en del tættere, selvom det også endet 6-3. Min modstander ramte virkelig dagen og jeg spillede ikke godt, så det var et surt nederlag!

Om aftenen var vi altid inde på de store stadions for at se god tennis. Vi så blandt andet Federe, Nadal, Tsonga, Serina William, Venus Williams og mange flere. Selvfølgelig var vi også inde og heppe på Caroline. Det var en kæmpe oplevelse at se hende spille sig i kvartfinalen mod Kutznetsova. Fantastisk kamp af Caroline. 

Selvom jeg ikke lavede et specielt godt resultat, var det stadig en kæmpe oplevelse. Nu har jeg været til min første grand slam turnering, og har høstet masser af erfaring og smagt lidt på det livet som top spiller.
Nu er der intet der kan overraske mig eller gøre mig nervøs. Jeg er klar på at komme stærkt tilbage til næste gand slam turnering og vinde en masse kampe.