Martin Pedersen kom op fra en bundet sæk

3. august 2014

Det så længe ud til, at Martin Pedersen ville trække det korteste strå i finalen ved Copenhagen Combined, men danskeren fandt pludselig et ekstra gear frem, og så vandt han 4-6, 7-6, 6-3.

KØBENHAVN.

Martin Pedersen var bagud 0-3 i tie-break i andet sæt efter at have tabt første sæt. Det lignede om noget en sejr til svenske Patrick Rosenholm.

Svenskeren havde Pedersen helt nede i sækken. Knuden var bundet. Sløjfen var blot ikke slået endnu.

Der var en lillebitte chancen for Martin Pedersen, og den greb han. 0-3 blev til 4-3, der blev til 7-4. Pedersen tog andet sæts tie-break, og så kørte han stille og sikkert tredje sæt hjem.

Jeg server godt fra 0-3 i tie-breaken, og da jeg kommer på 3-3 ved sidebyttet, får jeg blod på tanden. Det giver et energiboost, som også gør, at jeg komme godt ud til 3. sæt”, forklarede Martin Pedersen efter sin flotte sejr.

Lignede ikke en vinder
Det eneste, der var flot i begyndelsen af kampen, var dog Patrick Rosenholms spil. I en kamp hvor begge spillere servede godt, var Rosenholm bedst. Det var ham, der pressede på og var tættest på at bryde, men i lange perioder holdt Pedersen stand.

Til sidst i første sæt kunne han dog ikke mere. ’Pede’ var sættet i gennem presset til at holde serv, og ved 5-4 gik den ikke længere for hjemmebanehåbet. Rosenholm spillede et solidt parti, hvor han satte Pedersen under pres, os samtidig reddede Pedersens serv ham ikke længere.

6-4 i første sæt, hvilket betød, at svenskeren igen servede først. Han fortsatte med at serve solidt, men selvom Pedersen var presset, holdt han serv hele vejen. 6-6 – andet sæts afgørelse skulle findes i den allerede omtalte famøse tie-break.

Han er meget tæt på at vinde. Han spiller klart bedst i de to første sæt, og han kunne ligeså godt vinde, som jeg kunne. Han giver mig den ene chance, og den griber jeg”, fortalte den danske vinder.

Tie-breaken gik med nød og næppe dansk vej, og derfra ændrede kampen fuldstændig karakter. Nu var det Pedersen, der lettest holdt serv og pressede Rosenholm mest. Danskeren brød til 2-0, og så var alt lagt til rette for, at ’Pede’ bare skulle lade serven klare resten.

Dansk momentum
Sådan skulle det dog ikke gå. Rosenholm havde ikke opgivet kampen, han brød tilbage straks efter, og så var det pludselig helt lige igen. Momentum tilfaldt dog stadig den danske servekanon, og i det næste svenske serveparti brød danskeren igen.

Derefter stod der Pedersen på det meste. Han kunne godt have brudt svenskeren endnu engang, men han er nok fuldstændig ligeglad med, at det ikke blev tilfældet. På gode server blev tredje sæt kørt i hus. 6-3, og så kunne Pedersen bade sig i sejrens sødme.

Trætheden lyste ud af ham. Han orkede ikke, de billeder, der skulle tages af ham. Manden var træt, og det var forståeligt. Han havde været i gennem en hård uge afsluttende med en finale i tre sæt. Men mon ikke Pedersen var ret glad for, at det overhovedet blev til tre sæt. Det var nemlig millimetre fra at være afgjort til svensk fordel allerede efter to.